Oog voor Omgeving

De vrede is helemaal niet zo ver weg

Nederland kent hele bijzondere artiesten. Daar ga je twee van horen in mijn Oor voor Omgeving bij Bert Zwart Podcast. Roosbeef en Spinvis komen op zeer korte termijn naar De Oosterpoort Groningen, daarom vind ik het mooi om wat van deze bands te gaan draaien.

Roosbeef kwam zondag 19 februari naar de kleine zaal van De Oosterpoort. Daar ging ik uiteraard naar toe. Ik laat daarom ook splinternieuw werk van de band horen in deze aflevering. Het nieste album, Zomer In Nederland, is 20 januari uitgekomen en vandaar dat de band naar Groningen komt. Spinvis neemt meteen het stokje over en deze band kwam 9 maart ook naar de mooiste stad van het noorden. ;)

Dan vliegen we meteen door naar Frankrijk, want Jean-Michel Jarre gaat ons in de tijdmachine plaatsen. Waar we precies naar toe gaan is op dit moment nog niet bekend.

Duifje Max vraagt zich af wie nu Johnny is. De 12 inch van de week is echt een snoepje, dus ben ik ook blij met deze keuze van Max. Ik heb er zelf ook leuke herinneringen aan. Dat hoor je tijdens deze aflevering wel.

De plaat van Max is zo lekker om te dansen dat we zelfs in het donker verder gaan, net zolang tot Breezer langskomt.

Hondje Breezer heeft namelijk een concertkaartje van David Bowie op de kop weten te tikken. Omdat we zo druk aan het dansen waren, tijdens de keuze van Max, gaat Breezer ons ook verrassen met een heerlijke plaat dat over het dansen gaat. Breezer komt in ieder geval heel vrolijk mijn studio binnen.

We zaten een beetje in een droomwereld. Eenmaal wakker, merk je dat je in de huidige wereld nogal schrikt. Daarom roep je via Depeche Mode om vrede, alleen laat Frankie Goes To Hollywood weer merken dat de strijd tussen 2 groepen nog steeds gaande is, maar daarna vertellen de Bee Gees je toch dat de strijd is beƫindigd, want er is toch een winnaar uit deze strijd gekomen. Dat de vrede kwetsbaar is laat Andrew Bird je nog wel even weten.

The Orb komt langs om je gerust te stellen met een hele bijzondere versie van Soulman, om weer vrolijk de zondagmiddag voort te zetten. Een heerlijke en zeker grappige plaat om deze 94e aflevering mee af te sluiten.

Er komen dit keer 11 platen voorbij. Dit wordt absoluut een lekker uurtje. Kijk maar naar dit leuke lijstje.

1: Roosbeef - Hooitijd.
2: Spinvis - De grote zon.
3: Jean-Michel Jarre - The Time Machine.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: El DeBarge - Who's Johnny.
5: Schiller & Ameerah - Dancing in the Dark.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: David Bowie - Let's Dance, Live at Glastonbury.
7: Depeche Mode - Peace.
8: Verzoekhoekje: Frankie Goes To Hollywood - Two Tribes, 2022 remix.
9: Bee Gees - You win again.
10: Andre Bird - Tenuousness.
11: The Orb - with Lee Perry - Soulman.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 7, 19 februari 2023, aflevering 94 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 21-03-2023 om 16:09