De thermometer had er zin in vandaag

De wereld zit nogal ingewikkeld in elkaar. Zeker op het kleine grondgebied van ons Nederland. Mensen zijn het thuiszitten wel beu. Wij eigenlijk ook wel, daarom gaan we proberen om elke dag wel ergens naar toe te gaan. In ons eigen stukje Westerkwartier.

Wij hoeven niet zo nodig meteen naar het strand of een hele massa mensen te ontmoeten. Het strand is natuurlijk altijd leuk. Alleen gaat het bij ons niet meteen kriebelen om met meer dan 28 graden naar de zee te gaan waar ook heel veel mensen naar toe gaan.

 

Volgens de nieuwspagina’s op internet, zaten de treinen overvol. Konden mensen nergens meer parkeren. Werden wegen afgesloten vanwege het strand te vol was en natuurlijk willen alle mensen zoveel mogelijk weer tegelijk naar huis.

 

Anne en ik balen ook wel dat we dit jaar niet naar Egmond aan Zee gaan. Achteraf ook alleen maar verstandig, want zo’n propvol strand hoeft voor mij ook weer niet. Al moet ik wel zeggen, dat het in Egmond het over het algemeen wel mee valt. Alleen er zal vast geen terras meer een plekje vrij hebben. Zeker met die 1,5 meter in je achterhoofd. Ik lees zelfs dat dit bij sommige kustplaatsen het niet eens meer te handhaven valt omtrent die 1,5 meter.

 

Dan is het alleen maar goed dat we in ons Tolbert en Leek blijven. Daar is het nog normaal. Worden we wel geholpen, maar op gepaste afstand en dus bewegen we ons veilig door het openbare leefgebied.

 

Zo waren we vanavond bij een diner in De Schutse. Daar stonden de tafels keurig op veilige afstand en het was daardoor ook nog gezellig ook. Heerlijk gegeten, voor maar €10,- per persoon en voor 1 glas wijn betaalde we maar €1,-. Dus geen woekerprijzen zoals bij terrassen in de kustplaatsen.

 

Vanmiddag heb ik trouwens weer mooie muziek leren kennen. Madis. Dat is een synthesizerartiest die vast is geïnspireerd door mijn grote held Jean-Michel Jarre. Ik heb nu al aardig wat muziek van hem beluisterd vanavond en het verdient zeker een plaats in mijn CD-kast. Uiteraard kan het ook via Spotify, maar een CD klinkt altijd nog een stuk mooier. Ik wil Fons hartelijk danken voor zijn muziektip.

 

Dus als je eens thuis blijft. En niet als een rasechte Nederlander naar de kust schiet, als de thermometer net over de 25 graden kruipt, heb je tenminste mooie muziek om naar te luisteren.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Madis - Desert of lost souls.

Laatst vernieuwd: 31-07-2020 om 22:09