Oog voor Omgeving

De tafeltennistafel ligt vol met exclusieve vinylplaten

Hoe leuk is het nou, dat ik zondag na het journaal van 12.00 uur begin met een single van Jean-Michel Jarre, dat 3 jaar voor zijn grote doorbraak in 1976 is uitgebracht. Een echte single die een beetje kraakt, maar dit komt ook vanwege deze single ook echt de eerste uitgave is op vinyl uit 1973. Ik draai hiervan de B-kant. Het is ook nergens op een CD of zo te vinden. Unieker kan dus niet. Het verrassende is dan weer, dat de 2e plaat die ik draai, splinternieuw is. Het is van Alphaville, maar dan wel gemixt door Schiller. Dan wordt het nog gekker. Je gaat een speciale uitvoering horen van The Last Rumba van Jean-Michel Jarre, maar dan uitgevoerd door Crouch End Festival Chorus & Nic Raine The City of Prague Philharmonic Orchestra. Jaja, dat allemaal als begin van dit uurtje bij de kleinste en kleurrijkste omroep van Hilversum, Radio Duivenstraat.

Duifje Max heeft dit keer een wat rustigere 12 inch van de week uitgezocht. Het is er eentje van Tanita Tikaram. Daarna wordt het ook weer speciaal, want Johnny Cash komt een cover van U2 laten horen. Wat kan die Cash toch veel gevoel brengen in zijn stem tijdens het zingen van One.

Hondje Breezer is er natuurlijk ook. Je zou denken dat we zijn aangekomen in Sesamstraat, maar gelukkig stuur Paul Kalkbrenner ons naar Tomorrowland 2023 in het plaatsje Boom in België. Graaf Tel doet gezellig mee. Haha.

Dan komt er echt een super exclusieve plaat voorbij. Er zijn er maar 100 exemplaren van, ik heb nummertje 73 en het is ook nog op knal roze vinyl uitgebracht. Boy George doet gezellig mee en deze remix is echt een beauty. Je hoort Why Go van Faithless.

Dan gaan we op reis met Desireless. Een lekker lange 12 inch op verzoek. Het verzoekhoekje is dus ook weer te vinden in dit uurtje.

Dan komen Duran Duran en Sinéad O'Connor met elk hun eigen mooie single. Dus geen apart jasje, maar zeker wel het beluisteren waard.

Het is zeker een aanrader om zondag tussen 12.00 en 13.00 uur te luisteren. Leg je oor gewoon bij je radio in een willekeurige omgeving, dan zorg ik er voor dat je de zondagmiddag met een goed humeur kan beginnen.

Het is nu zondagavond. Hondje Breezer is wat moe, daarom komt hij nu met de studioversie van de concertregistratie die hij me bracht, zodat ik het vanmiddag als 6e plaat aan jou kon laten horen. Je hoorde Paul Young, Love of the common people. Dit dankzij de stoere Breezer.

Laatst vernieuwd: 10 Dec 2023 om 20:41

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!