Oog voor Omgeving

De snelweg was snel weg

In de tijd dat de plaat die ik nu als dagafsluiting laat horen, was er nog geen internet. Sterker nog, er waren nog niet eens computers.

 

De plaat komt uit 1963 en alles werkte toen nog op een analoge manier. Je had nog papieren kranten. Had je nog echt geld in huis. Pinnen was nog niet eens in een woordenboek beschreven en duurde het een week voordat jouw liefdesverklaring per brief bij jouw lief terecht kwam.

 

Dat gaat tegenwoordig een stuk sneller en gemakkelijker. Behalve als je internet er uit ligt. Sinds 17:01 uur, jaja, dat vertelde mij de helpdesk van XS4ALL, ligt onze super snelle glasvezelverbinding eruit. Nu heb ik al ruim 4 jaar of zo glasvezel, en dit is de eerste keer dat het glasvezelmodem ons in de steek laat. Gelukkig heb ik een groot databundel op mijn KPN-mobiele internet, 20GB, dus via mijn iPhone als hotspot, kan ik toch gebruik maken van mijn Macbook Air.

 

Morgenvroeg komt er een mannetje langs om hier de boel te gaan inspecteren. Ik verwacht dat het allemaal goed komt en dat we morgen weer met hoge snelheid kunnen internetten. Dan kunnen we weer op een leuke snelheid berichtjes versturen, kan ik Anne weer lieve appjes toezenden als ze even weg is en kan ik ook weer van alles downloaden als het om muziek gaat.

 

Jaja. Het internet is hier helemaal ingeburgerd. Het is toch een prachtig medium. Zo kan jij lekker luisteren naar Radio Duivenstraat of RTV Zulthe. Hahaha.

 

Mijn dagafsluiting komt dus uit 1963. Daar had je het nog niet over de digital highway. Nee, Elvis zong toen nog over een Long lonely highway. ;)

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Elvis Presley - It’s a long lonely highway.

Laatst vernieuwd: 24 Jan 2022 om 23:12

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!