De paarse regen viel net voor zes uur vanavond.

Deze zondag stond in het teken van de muziek. Vandaag de laatste 4 tracks opgenomen voor mijn radioprogramma, met daarbij mijn eigen af- en aankondigingen. Dit ging soepeltjes. Bij 1 track ging het echt geweldig. Ik was klaar met mijn babbel en op dat moment begon ook de eigenlijke track waarom het ging. Ik stond bij wijze van spreken te springen achter mijn mengpaneel, zo mooi was de overgang gelukt.

 

Rond half 4 vanmiddag was ik klaar. Toen hoorde ik de Veronica Soundtrack Top 100. Dit vond Veronica leuk, omdat Veronica altijd in mei de Filmmaand had in de jaren 80 van de vorige eeuw.

 

Er zaten verrassende nummers tussen, maar ook hele bekende. De nummer 1 vond ik extra gaaf.

 

Prince overleed op 21 april 2016 op 57 jarige leeftijd. Veel te jong en ik schrok enorm van zijn overlijden. Nooit verwacht, want elke keer als ik hem zag, dacht ik altijd dat hij gezond leefde en hij zag er ook goed uit. Ik las een paar dagen na zijn dood dat hij nep-pijnstillers genomen zou hebben. Dat die pillen nep waren, wist Prince dus niet en dus zou het om een triest geval van pech zijn geweest. Of dit nu ook nog het verhaal is, weet ik zo niet.

 

Ik heb Prince zo’n 12 keer live mogen bezoeken. Paar keer in Ahoy te Rotterdam en in de Brabanthallen te Den Bosch. Elke show was anders. Wat kon Prince een show weg geven. Hij kon volgens mij uit een peperclip nog muziek maken. Hij was echt een multi-instrumentalist. Door hem heb ik ook een hele andere muziekstroming leren kennen. Zoals Maceo Parker, Larry Graham, Sheila E, Wendy & Lisa, George Clinton en ga zo maar even door.

 

Terugkomend op de Veronica Soundtrack Top 100. Purple Rain staat met kop en schouders op de eerste plek. Dat is ook terecht. ;)

 

Daarom speciaal voor alle Prince-fans die hem ook zo enorm missen deze bijzondere dagafsluiting.

 

Good night!

 

Dagafsluiting: Prince - Purple Rain (Official video).

Laatst vernieuwd: 02-05-2021 om 21:25

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!