De Oosterpoort en Venice

Zoals jullie gisteren hebben kunnen lezen, was ik sinds tijden weer eens in mijn geliefde Oosterpoort. De laatste keer was op 5 maart in de Kleine Zaal toen Spinvis daar een prachtig concert liet zien en horen.

Ik heb in De Oosterpoort hele mooie herinneringen liggen. Prachtige concerten gezien, maar ik moet zeggen dat ik Venice eigenlijk wel de beste band vind die ik in zowel de Kleine Zaal als in de Grote Zaal heb gezien. Sterker nog, ik mis de band zelfs.

 

Anne en ik zouden er 19 april dit jaar naar toe. Alleen door dat Coronageval is het concert verplaatst naar 16 maart volgend jaar. Een jaar lang geen Venice. Dat is afkicken.

 

Met Venice heb ik toch een speciale band. Ze hebben in 2018 op mijn verzoek voor mijn lieve Anne gezongen tijdens hun meet & greet, maar ook andere concertavonden met Venice waren bijzonder. Ik zag ze voor het eerst in 2007. Ze speelden toen in de Kleine Zaal. Ik weet het nog als de dag van gisteren. Doordat de zaal toen zo donker was, voordat het concert begon, kukelde ik een aantal traptreden naar beneden. Mijn zicht was in het donker toen al beroerd te noemen. Het concert was toen al prachtig. De sfeer die de jongens daar neerzette was gewoon bijzonder. Voor mij in ieder geval wel. Het vloog bij mij meteen goed naar binnen en sinds die tijd heb ik ze bijna elk jaar wel gezien.

 

Nu liep ik gisteren in een lege Oosterpoort. Dat is heel gek. Een plek met bijzonder mooie herinneringen, met verschillende mensen daar samen geweest en wat ik net al zei, dat Venice voor Anne ‘Always’ had gezongen. Ook vertelde Kipp die avond, één van de zangers, dat hij ons al had zien zitten in de zaal. Ja. Bijzonder en hartverwarmend.

 

Dat maakt de Oosterpoort ook zo mooi.

 

Nu moeten we tot 16 maart wachten op Venice. Ik denk dat ik ze binnenkort maar eens weer een mailtje stuur. Puur om te vragen hoe het met hun is.

 

Wat zo’n lege Oosterpoort, zoals gisteren, me tot het denken zet. Ik mis gewoon de concerten. De gezelligheid. De spanning. Het genieten en vooral het samen zijn met het publiek. Nooit een onvertogen woord, maar pure ‘vriendschap’. We houden immers allemaal van dezelfde muziek. Althans, daar ga ik dan maar even van uit.

 

Ik heb een leuk nummer uitgekozen. Uiteraard van Venice. Ook nog een opname vanuit mijn geliefde Oosterpoort.

 

Geniet er maar van en ik hoop oprecht dat Anne en ik onze concerthobby weer snel kunnen oppakken.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Venice - Hollywoodland (live vanuit De Oosterpoort - 20 april 2015).

Laatst vernieuwd: 27-06-2020 om 23:31