Oog voor Omgeving

De mooiste voortuin van het Westerkwartier

Anne en Bert op de vlonder in de voortuin.De vlonder is klaar. Wat is het mooi geworden. We begonnen zondag. Eerst het geraamte in de fundering gelegd en daarna de planken. Het geraamte lag er zondag al in. Zo ook 5 planken. Door wat vertraging kwamen we zondag niet verder. Una en Ebel werkte keihard om het allemaal voor elkaar te krijgen afgelopen zondag. Het zou mooi zijn geweest dat alles klaar kwam, maar dat was achteraf wat te optimistisch. Ebel kwam gisteren al langs om de rest van de planken te gaan leggen, maar doordat het gisterenmiddag begon te regenen kwam hij niet verder dan 2 planken. Vandaag was het de bedoeling om het echt klaar te krijgen en dat is ook perfect gelukt.

 

Vanmorgen regende het nog flink in Tolbert, maar na 12u00 vanmiddag bleef het droog en kon Ebel de rest van de 5 planken gaan leggen. Eerst even op maat zagen, en dan op het geraamte leggen van de fundering. In een kleine anderhalf uur tijd heeft Ebel het allemaal voor elkaar gekregen. Werkelijk geweldig.

 

Er zitten 172 roestvrijstalen schroeven in de vlonder. Twaalf hardhouten planken en tien steunbalken onder die planken en die liggen weer in de fundering bestaande uit een aantal betonbanden, waardoor de vlonder geen kant meer op kan en het overtollige water wat uit de hemel komt, goed kan afvoeren. Dit alles is door Una bedacht en perfect door Una en Ebel uitgevoerd.

 

Het is echt een plaatje in het dorpje Tolbert. Ik mag wel zeggen dat we de mooiste voortuin krijgen van De Gorn. Er komen namelijk nog schelpjes in en wat palen en plantjes. Dus als alles klaar is, winnen we vast de prijs van de mooiste voortuin van het Westerkwartier. ;)

 

Het voordeel van zo’n prachtige vlonder, dat we er lekker op kunnen dansen. Niet alleen in het donker, zoals ik zondag schreef, maar om met Anne te mogen dansen, zet ik alles opzij en ga genieten van deze mooie hardhouten dansvloer.

 

Goedenacht en morgen staan we op in een vredelievende wereld!

 

Dagafsluiting: Sophie Ellis Bextor - Murder on the dance floor.

Laatst vernieuwd: 02 Dec 2020 om 01:37

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!