Oog voor Omgeving

De mooie laarsjes zijn na 38 jaar weer helemaal terug van weg geweest

Het was vandaag eigenlijk wel een bijzonder dagje. Dat Anne en ik ergens in Leek gingen dineren was niet zo gek, dat doen we wel vaker. Haha. Nee, iets heel anders wat deze middag zo bijzonder maakte.

 

Afgelopen dinsdag bracht ik 1 paar schoenen, 1 paar laarsjes en een slof van mij en een tasje van Anne naar de schoenmaker in Leek. Niks bijzonders zou je denken, maar de laarsjes zijn al ruim 38 jaar oud en stonden al een hele lange tijd op zolder. Dit vanwege de hakken wat versleten waren, maar het leer en de rest van de 2 laarsjes waren nog in perfecte staat. Ik heb jarenlang gedanst op deze laarsjes. Ik heb van 1980 tot en met 1990 aan stijldansen gedaan en die laarsjes hebben daardoor ook heel wat leuke avonden en prachtige dansen met me beleefd.

 

Vandaag kon ik het alles weer ophalen. Alles is weer in goeie staat. De schoenen, de laarsjes, die ene slof, waarvan de zool er half aflag, en Anne haar tasje is ook weer helemaal mooi. Uiteraard bekeek ik het ook wel even in de winkel, maar pas 4 uurtjes later, toen we weer thuis waren, bekeek ik alles pas goed na. In die 4 uurtjes zijn we naar Vandaag gegaan. Daar een cappuccino gedronken en daarna ging ik even naar Pearl om Anne haar nieuwe glas voor haar bril op te halen. Nou ja, Die moest de winkel er uiteraard eerst nog in zetten natuurlijk.

 

Dit verhaal omtrent het glas is al een verhaal op zich. Anne heeft een jaar geleden een nieuwe bril van me gekregen op haar verjaardag. Een speciaal montuur met extra donkere glazen. Nu bleek het montuur exact een jaar later stuk gegaan te zijn en daar zat nog garantie op. Anne kreeg een nieuw montuur, maar toen bleek het glas stuk te zijn. Anne kreeg de schuld, alleen wat bleek, het glas was kapot gegaan door het opnieuw plaatsen in het nieuwe montuur. Dat was echter niet te bewijzen en moesten we een nieuw glas bestellen en dat kostte ook nog €55,-. Dit voelde nogal verdacht. Zo krijg je door de garantie een splinternieuw montuur, maar door de winkel is het glas kapot gegaan, wat helaas niet te bewijzen is, dus zo werd het nog een redelijk duur gratis montuur.

 

Wat bleek later. Het glas staat onder spanning. Het nieuwe glas begon namelijk ook meteen weer te scheuren. Pearl Leek vertelde dat dit montuur te lastig is om een passend glas er in te kunnen zetten. Jaja, Pearl beweert dus dat dit montuur geen glas kan verdragen. Althans, daar komt het op neer. Weer een nieuw glas besteld, gelukkig zonder dat we dit moesten betalen, en vanmiddag konden we dus het nieuwe glas er in proberen te zetten door Pearl.

 

Dit is niet gebeurd. Nu kreeg ik een andere medewerker van de winkel en zij vertelde me dat dit montuur zodanig lastig is, dat het slijpen van het glas op een specialistische manier gedaan moet worden. Als Pearl dit nu eerder had gezegd, dan was het al veel eerder opgelost. Nu word ik komende week gebeld om te horen hoe dit nu verder wordt opgepakt. De bril wordt dan waarschijnlijk opgestuurd en bij de specialistische zaak het glas op maat geslepen en in het montuur geplaatst. Door deze constructiefout gaan we die €55,- wel terug vragen, want het is dus nu wel bewezen dat Pearl het glas in het begin heeft beschadigd en niet Anne.

 

Maar goed, Nadat ik weer terug liep naar Anne, want ze zat nog heerlijk bij Vandaag, vertelde ik Anne dit verhaal en gingen daarna heerlijk dineren met een heerlijk wijntje. We waren dit keer vroeg, want om 17:00 uur zaten we al bij Vandaag en om 19:00 uur kwam de taxi ons halen om weer naar ons huis te gaan.

 

Het eten was heerlijk en eenmaal thuis, heb ik meteen de laarsjes uitgeprobeerd. Ze zitten na 38 jaar nog als gegoten. Zien er weer prachtig uit en lopen heerlijk.

 

Dus vanaf vandaag kan ik weer heerlijk dansen op de straat in Tolbert. ;)

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: David Bowie & Mick Jagger - Dancing in the Street.

Laatst vernieuwd: 24 Sep 2022 om 23:02

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!