De lekkerste platen komen je oortjes zondag blij maken

Het wordt zondag echt smullen bij Radio Duivenstraat. Er komen heerlijke platen voorbij en het alles begint natuurlijk zoals elke week na het journaal van 12:00 uur.

Het begint meteen met een hele leuke plaat van Drs. P, want hij bracht altijd hele leuke en aparte platen uit. Zo hoor je zondag ook een echte plakker die de gehele dag in je hoofd blijft hangen. Zoals je wellicht weet, vind ik Prince echt een rasartiest. Helaas is hij niet meer onder ons, maar gelukkig heb ik nog heel veel muziek van hem liggen. Daar hoor je het bewijs van in mijn uurtje.

Dan wordt het lekker genieten van een aanstekelijke plaat van de Fin Sebastian Teir, ook wel Kebu genaamd. Een perfect nummer om eens heerlijk te gaan draaien als je onderweg bent met de auto.

David Bowie speelde de hoofdrol in Labyrinth. Een film van Jim Henson en uiteraard zit er in die film ook heerlijke muziek. Duifje Max heeft een prachtige 12 inch gevonden van het nummer waar de film mee begint. Deze remix vond ik meteen erg lekker en daarom vond Max het nodig om van deze plaat de 12 inch van de week te kiezen.

De rust komt weer een klein beetje terug dankzij Orchestral Manoeuvres in the Dark en zo komen we opeens hondje Breezer tegen die een concertkaartje heeft bemachtigd van een band die ik al 4 keer live heb mogen zien optreden. U2. Met welk nummer, ja, waar de straten geen namen hebben. Daarom trad de band ook op in New York denk ik. ;)

Dan wordt het swingen. Eurythmics kondigt het al aan dat na hun plaat, het geen leugen is dat het verzoekje er weer aankomt en waar ik elke week mijn radioprogramma mee begin. Het is in ieder geval van Level 42.

Meestal draai ik een heerlijke remix van Depeche Mode, maar deze keer niet. De gewone single komt je oortjes blij maken en daarna wordt dankzij Leonard Cohen het echt even bijzonder, want de Weense wals sluit mijn aflevering af. Aan deze wals zit ook een leuk verhaal, dat met Brussel te maken heeft.

In ieder geval krijg je mooie, leuke, interessante en bijzondere platen te horen. Je kunt deze platen verwachten. Alleen in welk jasje? Ja, dat weet je zodra je zondag tussen 12:00 en 13:00 uur gaat luisteren.

1: Drs P - Knolraap en lof, schorseneren en prei.
2: Prince - Love... Die will be done.
3:: Kebu - Le Carnaval des Etoiles.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: David Bowie - Underground.
5: Orchestral Manoeuvres in the Dark - Christine.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: U2 - Where the streets have no name, Live at Madison Square Garden, New York.
7: Eurythmics - Would I lie to you.
8: Verzoekhoekje: Level 42 - Hot Water, Master Mix.
9: Depeche Mode - Master and servant.
10: Leonard Cohen - Take this Waltz.

Een lijstje om je vingers bij af te likken. Wil je dit absoluut niet missen, leg zondag je oor dan bij je radio in een willekeurige omgeving, dan weet je zeker dat je middag goed gaat beginnen.

Het is nu zondagavond. Duifje Max is wat moe, daarom komt hij nu met de wat kleinere en kortere 7 inch van de week. Zoals elke zondag sluit ik af met de singleversie van de geweldig mooie 12 inch van de week die je vanmiddag ook weer langs hoorde komen als vierde plaat in mijn uitzending. Je hoorde vanmiddag Snap met Rhythm is a dancer. Dat allemaal dankzij de stoere en sterke Max.

Bonne nuit!

Dagafsluiting: Snap - Rhythm is a dancer.

Laatst vernieuwd: 13-11-2022 om 21:42

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!