Oog voor Omgeving

De legpuzzel wordt 1 mooi muzikaal plaatje

Studiobewaker Gertjan, duifje Max en hondje Breezer zijn er weer helemaal klaar voor. De 163e Oor voor Omgeving wordt 1 groot feest.

 

De eerste plaat die ik ga draaien stond al een hele tijd in mijn hoofd te drammen om het eens in mijn programma te gaan draaien. Het is nu gelukt. Elvis Presley trapt dit uurtje af met een knetter van een gospelplaat. Het swingt lekker en zo vliegen we zonder moeite naar Arcade Fire met het nummer Chemistry. Soft Cell neemt het stokje moeiteloos over en de band kwam in 1982 met een hele leuke single. Uiteraard hoor je van What een speciale versie. Het jasje zit in ieder geval lekker.

 

Duifje Max is een beetje aan het dollen. Hij heeft een maffe 12 inch uit mijn platenkast gehaald. Het is van Sigue Sigue Sputnik met Boom Boom Satelite. Ik vind het zo'n grappige keuze van Max, dat we die samen hebben gekozen als de 12 inch van de week.

 

Na de maffe Max, krijgen we even de rust weer terug. Madis komt namelijk met Siren's Symphony. Hij doet het dit keer niet in zijn uppie, want Kyrah Aylin neemt de zang voor haar verantwoording. Werkelijk wat kan muziek dan toch mooi zijn.

 

Hondje Breezer heeft er een gigantische reis op zitten. Ik hoop dat hij nog pootjes over heeft, want hij vond het concertkaartje in Tokyo. De reis is niet voor niks gemaakt, want Underworld laat een fantastisch optreden horen. De heren van Underworld zorgen er tenminste goed voor om de legpuzzel goed in elkaar te gaan zetten.

 

Vangelis kwam in 1988 met een geweldig goed album. Direct. Op dit album staat het spannende nummer The Motion Of Stars. Zo vliegen we moeiteloos naar het Verzoekhoekje.

 

Ik kreeg namelijk een verzoekje binnen om een plaat van Laid Back te gaan draaien en dan ook nog White Horse. Hoe mooi is het dat ik van deze single een zeer geslaagd en apart jasje heb gevonden in mijn platenkast. Het origineel is uit 1983 en het jasje wat ik ga draaien is uitgebracht in 2022.

 

Na dit paardenfeestje, gaan we even de rust weer opzoeken. Peter Gabriel kwam in 1990 met het album Shaking The Tree. Van dit album ga ik Mercy Street draaien, waarna ik je de kippenvel ga bezorgen. White Lies kwam op 31 januari 2019 met een plaat waar je van onder de indruk raakt. Het is in ieder geval eentje om dit uurtje prachtig af te sluiten.

 

Het verhaal is misschien wat ingewikkeld, maar de legpuzzel wordt in ieder geval mooi, leuk, interessant en bijzonder in elkaar gezet. Wil je hiervan getuige zijn, leg je oor dan bij je radio in een willekeurige omgeving, dan hoor je 10 platen waar je absoluut van gaat genieten.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 24, 16 juni 2024, aflevering 163 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 16 Jun 2024 om 13:23