Oog voor Omgeving

De laatste keer

De eerste rij, precies in het midden. Dat was ons plekje bij de voorstelling gisteravond van Youp van ’t Hek in Het Kielzog Theater in Hoogezand. Ik was met Hartmut er naar toe.

 

Het begon met een ritje per Valys-taxi naar Hoogezand. Heerlijk gegeten bij Hartmut en rond half 8 gingen we dan naar Het Kielzog Theater. Dit theater ken ik nog van heel vroeger. Toen was het nog maar net geopend. Het is nu echt een volwassen theater geworden. Daar mogen Hoogezanders trots op zijn. Eenmaal binnen was het al goed druk. Het mooie aan Kielzog is, dat de garderobe gratis is en je kon gratis een kop koffie of thee krijgen. Dat noem ik nog eens service.

 

Rond 19:50 uur liepen we de zaal in en Hartmut vertelde me al dat we op de eerste rij zaten en ook precies in het midden. En dat bij Youp van ’t Hek. Ik schreef op Facebook al, dat dit een spannend avondje zou worden. ;)

 

Om 20:15 uur begon Youp. Hij begon lekker scherp. Kort even over de Oekraïne, en de Corona, maar daarna ging het hoofdzakelijk over hem zelf. Hij gaat nu door heel Nederland reizen om zijn laatste tournee te gaan doen. Echt voor het laatst. Deze avond bleek een try-out te zijn. Het podium was ook wat simpel opgebouwd. Geen echt decor.

 

Youp vertelde allerlei anekdotes over zijn leven als cabaretier. Ook over zijn tijd als 18-jarige. Dat hij na 50 jaar weer eens naar zijn oude buurt in Amsterdam terugkeerde. Dat vond hij nogal emotioneel. Dat hij zijn vrouw ontmoette, en dat hij zijn vrouw nog steeds de mooiste en liefste vrouw van de wereld vindt. Ook vertelde hij nog wat leuke mopjes, en vooral over de kroeg waar hij nog steeds komt. Het was een erg leuke avond. Veel gelachen, en gelukkig werden we niet gepakt op de eerste rij. ;)

 

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik de cynische Youp wat miste. De scherpte was er wat af. Het kan natuurlijk liggen dat het een try-out was, maar ik vond de voorstelling van 28 december 2017 een stuk beter. Maar dat wil niet zeggen dat ik in slaap ben gevallen, want ik heb wel heel veel gelachen om hoe hij bepaalde verhalen vertelde.

 

De voorstelling duurde tot 21:53 uur. Toen keek ik even op mijn iPhone, want mijn taxi kon er al om 22:10 uur zijn.

 

Het was een zeer geslaagde avond. Met een ontzettend gezellig begin bij Hartmut thuis. Heerlijk gegeten en eenmaal bij Youp was het natuurlijk nog steeds super. Ik wil mijn grote vriend Hartmut hartelijk danken voor alles.

 

Als dagafsluiting heb ik een liedje van The Rolling Stones. Het was niet voor niks de laatste keer voor Youp.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: The Rolling Stones - The Last Time.

Laatst vernieuwd: 04 Mar 2022 om 00:14

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!