Oog voor Omgeving

De krakende deur van mijn radiostudio brengt je naar de meest unieke platen

Je komt in deze podcast in een spannend uurtje terecht. Er komen namelijk veel bijzondere platen je oortjes vermaken. De deur gaat vanzelf wel open. Deze 151e aflevering van Oor voor Omgeving zorgt er voor dat je niks mist van deze leuke aflevering.

 

Orbital trapt deze keer het uurtje af. Een plaat die je waarschijnlijk niet zoveel hebt gehoord op de radio. Kate Bush droomt er zelfs over dat ze weer eens te horen is op de radio. Heeft ze ook wel weer eens verdiend. Madis neemt de droom van Kate over en dit instrumentaal stukje muziek is een mooi bruggetje naar duifje Max.

 

Duifje Max komt namelijk met een geweldig mooie 12 inch van de week. Een super ritmisch nummer. Ik mag wel zeggen 1 van de mooiste 12 inches die Max me heeft gegeven. Dit allemaal dankzijn Depeche Mode. Ze voorspellen het weer. De plaat is officieel uit 1982, maar deze geweldige 12 inch is in 2021 uitgebracht. Max is daarom ook super trots dat hij deze plaat aan me heeft kunnen geven.

 

Dan komt er echt een Limited Edition je oortjes blij maken. Propaganda kwam in 1985 met het album A Secret Wish. Hiervan heb ik een bijzondere uitgave in mijn platenkast staan en je hoort The Murder Of Love, maar Claudia en Suzanne blijven dit keer rustig, want het gaat om de instrumentale versie.

 

Hondje Breezer maakt het nu wel heel erg spannend. Er gaat krakend en piepend een deur open en Breezer is wat bang, want Michael Jackson komt even buurten. Het concertkaartje wordt daarom trillend aan me gegeven door Breezer. Hij krijgt daarom een extra aai over zijn bol.

 

Na deze concertregistratie zou je denken dat het einde is genaderd, maar dat valt wel mee. The Doors komen een geweldige plaat laten horen. Een bijzonder moment in dit uurtje. De plaat is al een oudje, want het is uitgebracht op 4 januari 1967, maar het klinkt heerlijk mysterieus.

 

Bananarama komt ons gerust stellen, want er komt een priester langs om ons op een vrolijke manier verder te laten genieten van dit uurtje. Ondanks alles, vinden Neil Tennant en Chris Lowe van Pet Shop Boys het alles meer dan waard en leidt Erasure ons naar het eind van deze aflevering.

 

Het klinkt misschien allemaal wat eng, maar ik weet zeker dat je van dit uurtje gaat genieten. Leg je oor maar gewoon bij je radio in een willekeurige omgeving, dan overleef je het alles vast en zeker wel.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 12, 24 maart 2024, aflevering 151 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 24 Mar 2024 om 14:22