Oog voor Omgeving

De eerste aflevering van 2024 met een paars tintje

Het is inmiddels al 2024. Daarom begin ik eerst maar even jou een mooi, leuk, interessant en bijzonder Nieuwjaar toe te wensen. Ik ga in ieder geval lekker door met mijn Oortje.

 

Het begint meteen met een plaat waar ik meteen flinke kippenvel van krijg. Het is een plaat waarmee ik terug denk aan mijn allerbeste en liefste boezemvriend. Het is een bluegrass plaat van Steve Earle en ik leg het tijdens deze aflevering wel uit waarom ik hiermee begin. Daarom is de tweede plaat een swingende voortzetting. Een plaat van Elvis Presley. Je kent het vast en zeker, maar toch vind ik het leuk om het voor je te draaien. Trouwens ook weer met een speciale reden.

 

Wang Chung gaat daarna vrolijk verder. Een unieke 12 inch versie van Dance Hall Days. Nog nooit op de radio te horen geweest, want deze 12 inch is maar beperkt leverbaar geweest en ik kan het gelukkig wel voor je draaien..

 

Duifje Max komt ook met een hele bijzondere plaat van Art of Noise en Duane Eddy doet vrolijk mee. Het is een limited edition van Peter Gunn. Echt de moeite waard om deze te kiezen als de 12 inch van de week. Dat heeft Max dus goed geregeld.

 

Bruce Hornsby & The Range komt dan even buurten en daarna rent hondje Breezer meteen mijn studio binnen om me het concertkaartje te geven. Dit keer uit 1986. De locatie is het Wembley Stadion en Queen gaat een super gaaf nummer aan je laten horen. Freddy Mercury is in ieder geval super actief tijdens dit optreden, zoals we van hem gewend zijn.

 

Na dit optreden komt er een artiest voorbij die ik nog nooit in mijn uitzending heb laten horen. Het is Nik Kershaw. Een leuke plaat om dan zo door te swingen naar de 8e plaat van deze aflevering. Een hele bijzondere 12 inch. Het is van U2 en het is op paars vinyl en het gaat om een geweldig mooie remix van het nummer Magnificent uit 2009. Een zeer beperkte oplage en jammer genoeg kan ik het paars vinyl tijdens de uitzending niet laten zien. Maar goed, de muziek die er op staat is wel erg lekker..

 

Daarna komt de rust even terug, want Roxette gaat een gevoelig nummer aan je laten horen om dan zo naar The Shamen te gaan om deze aflevering weer vrolijk af te sluiten.

 

Het nieuwe jaar begint deze keer dus echt even met een paars en bijzonder tintje. Wil je dit alles niet missen, leg je oor maar gewoon bij je radio in een willekeurige omgeving, dan weet ik zeker dat je met leuke muziek in je hoofd de rest van de dag goed doorkomt.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 1, 7 januari 2024, aflevering 140 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 07 Jan 2024 om 14:46