Oog voor Omgeving

De bijzondere jasjes vliegen je om de oren

Nu heb ik je al heel wat uurtjes blij gemaakt op jouw zondagmiddag. Hoe mooi is het dat ik je zondag tussen 12.00 en 13.00 uur ook weer blij kan maken. Voor de 148e keer kun je me weer horen met de mooiste, leukste, interessantste en bijzonderste muziek uit mijn muziekverzameling. Dit alles bij de kleinste en kleurrijkste omroep van Hilversum, Radio Duivenstraat.

We reizen meteen naar het beloofde land. Elvis Presley is onze reisleider. Bij aankomst neemt Glenn Frey het stokje over en komt met een heerlijke plaat dat als begin werd gebruikt van de film Beverly Hills Cop. Wat blijkt, er komen opeens allerlei geesten voorbij. Ray Parker Jr. heeft hiervoor een bijzonder en leuk jasje voor aangetrokken.

Duifje Max komt met een knetter van een discoplaat. I Feel Love van Donna Summer. Dit nummer is gigantisch veel gemixt. Ik heb ooit de originele mix gedraaid, maar in dit uurtje ga je de 2023 Revisited Mix horen. Een heerlijk nieuw jasje. Dit is dankzij Max nu ook de 12 inch van de week.

Het Duitse Snap komt met een heerlijke 12 inch van Rhythm is a Dancer. Je kent de single vast wel, maar dit jasje zit in ieder geval heerlijk.

Hondje Breezer is er natuurlijk ook en hoe. Ik heb een paar weken geleden nog een 12 inch gedraaid van Nik Kershaw. Hoe mooi is het dat Breezer mij een verrassend concertkaartje heeft bezorgd. Nik stelt zelfs zijn eigen band aan je voor. Welk liedje te horen krijgt, ja, dezelfde als de 12 inch van een paar weken geleden, maar nu dus lekker live.

Duran Duran komt met een hele beroemde en beruchte single. Ze zingen er zelfs over. Het voordeel is dat de band via dit uurtje hun bijzonder jasje kan laten horen.

In deze aflevering is Giorgio Moroder sterk vertegenwoordigd. Net al dankzij duifje Max en nu ook dankzij het verzoekje wat ik binnen kreeg. Een geweldige plaat, maar dan uiteraard in een interessant jasje. Het jasje heeft de naam Utopia Jojo Walrus Remix gekregen. Welke plaat het precies is, hoor je wel vanzelf.

Pet Shop Boys komt met een gewoon jasje en Metric sluit deze 148e aflevering ook op een gewone manier af.

Jaja, weer een uurtje om van te kunnen gaan genieten. Verrassende platen in zeer bijzondere jasjes. Mijn advies is om je oor bij de radio te leggen tussen 12.00 en 13.00 uur in een willekeurige omgeving. Zeker vanwege dat deze aflevering gewoon lekker in elkaar zit.

Het is nu zondagavond. Duifje Max is wat moe, daarom komt hij nu met de wat kleinere en kortere 7 inch van de week. Zoals elke zondag laat ik je de  single-versie horen van de geweldig mooie 12 inch van de week die je vanmiddag ook weer langs hoorde komen als vierde plaat in mijn uitzending. Ik draaide Rockers Revenge & Donnie Calvin, Walking on sunshine. Dit dankzij de stoere Max.

Laatst vernieuwd: 25 Feb 2024 om 21:51

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!