Oog voor Omgeving

Dansen rondom de klok

Het is weer zondagavond. Tijd voor de 7 inch van de week geleverd door duifje Max. Maar eerst even een primeur, want ik heb vanavond mijn aflevering voor volgende week zondag zojuist naar de server van Radio Duivenstraat gestuurd, dus kan ik je ook alvast mijn verhaaltje hierover vertellen.

 

De eerste plaat is al heel bijzonder, want de combinatie van de artiesten van deze plaat is al heel apart te noemen. Er is ook een andere verrassing te horen in de tweede plaat, wat dat is, hoor je volgende week wel.

 

Laat ik maar gewoon beginnen met het verhaaltje omtrent de aflevering van volgende week zondag.

Zoals elke zondagmiddag begint mijn Oor voor Omgeving om 12:00 uur bij Radio Duivenstraat. Dus de tijd is wel belangrijk, en hoe leuk is om dan meteen na het journaal en het weer rondom de klok te gaan swingen. Hopelijk ren je dan niet meteen weg bij je liefje als je de eerste plaat hoort, want je voelt vlak daarna de liefde op je af komen. Daar word je lekker wild van. De herfst is wel volop bezig, maar toch blijven veel bomen altijd groen, en dat kan voor sommige mensen een vreemd fenomeen zijn om te ontdekken. Doordat je dit vreemd kan gaan vinden, kun je in een duel terecht komen, dit keer een duel dat puur door oogcontact wordt uitgevochten. Dat er daarna een strijd ontstaat, zodanig dat je wordt geadviseerd om te schuilen in een kelder, waardoor je in diezelfde kelder eens goed met elkaar gaat praten en daarna  elkaar weer gaat waarderen, zodat het na een tijdje weer zo vredig is geworden, dat je elkaar weer in je armen sluit. Je voelt je dan meteen de koning te rijk.

 

Duifje Max heeft een knetter gekke plaat gevonden, en hondje Breezer levert mij een live registratie waar de echte synthesizer liefhebber erg blij van kan worden.

 

Dat het een strijd wordt om de tijd, valt eigenlijk wel mee, want alles past gewoon mooi in dit uurtje. De volgende platen kun je tussen 12:00 uur en 13:00 uur verwachten.

 

1. Zangeres Zonder Naam & Normaal - Rock around the clock.

2. Jimmy Somerville & Claudia Brücken - Run from love.

3. Matia Bazar - Ti Sento, Extended version.

4. Duifje Max met de 12 inch van de week: Iggy Pop - Real Wild Child, Extended remix.

5. Faithless & Zoë Johnston - evergreen.

6. Kebu - Star Wars - Stranger Things, Live at Theaterhaus Stuttgart.

7. Propaganda - Bitter Sweet, Duel, Remix.

8. Frankie Goes To Hollywood - Two Tribes, Annihitation mix.

9. Ray LaMontagne - Hold you in my arms.

10. Eurythmics - King and Queen of America.

 

Dit is het wel. Een leuke lijst met bijzondere platen dacht ik zo.

 

De 12 inch van de week was vanmiddag te horen in mijn radioprogramma. Dit was van Communards met Disenchanted. Dan is het, zoals elke zondagavond, nu tijd voor de 7 inch van de week.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Communards - Disenchanted.

Laatst vernieuwd: 24 Oct 2021 om 20:18

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!