Oog voor Omgeving

Dansen met iemand in het bijzonder

Zondag wordt het super gezellig tussen 12.00 en 13.00 uur. Het wordt in ieder geval een dansbaar uurtje. Dit natuurlijk in mijn 165e Oor voor Omgeving bij Radio Duivenstraat.

De eerste plaat komt officieel uit Zwitserland en is voor het eerst te horen geweest in 1955, maar in 1980 kwamen er maar liefst 2 versies uit van het zelfde nummer. De plaat die ik ga draaien is Franstalig en is van de Belg J.J. Lionel. Het gaat over een eend. Jaja, studiobewaker Gertjan heeft deze eend gewoon keurig binnen gelaten in mijn studio. Poets Of The Fall nodigt daarna een heel speciaal iemand uit. Het nummer heet niet voor niks Someone Special. Na deze 2 platen gaan we op een ouderwetse typemachine een verhaaltje tikken. De Tom Tom Club is verantwoordelijk voor de eindredactie. Je kent deze 3e plaat vast wel, maar uiteraard hoor je hiervan een bijzonder jasje.

Duifje Max gaat proberen om de boel wat te kalmeren. Een limited edition van Soothe My Soul van Depeche Mode is de 12 inch van de week. Max gaf het me heel voorzichtig aan, want van deze 12 inch, dus op vinyl, is nogal beperkt leverbaar geweest en daar mag dus geen krasje op komen.

De muziek van Madis blijft spannend en mooi. Ik heb Desert Of Lost Souls wel eens als outro gebruikt in mijn eerdere afleveringen, maar de versie die ik je nu in zijn geheel laat horen in deze 165e aflevering is nogal afwijkend, maar wel ontzettend lekker.

We begonnen deze aflevering met een eend. Hondje Breezer vindt het daarom extra leuk dat hij met een live registratie komt van het nummer The Birds van Elbow. De band gaf in 2013 een concert in Jodrell Bank te Manchester. Het mooie is ook dat het publiek zo mee zingt. Breezer is blij met dit kaartje en komt daarom ook kwispelend mijn studio in rennen.

Tunng ontdekte ik tijdens het beluisteren van muziek via Spotify. Ik kocht daarom ook meteen het album Songs You Make at Night en draai ik daarom ook in deze aflevering nogmaals een plaat van deze Engelse band. Het gaat om Crow. Een lekker rustig momentje in dit uurtje.

Tubeway Army kwam in 1979 met een beroemde plaat, Are Friends Electric. De mix die ik ga draaien is begin deze maand uitgebracht en is dus splinternieuw. De oude 12 inch klinkt goed, maar dit nieuwe jasje zit heerlijk.

Ik was op 16 juli 2005 bij het concert van U2. In het voorprogramma stonden maar liefst 2 bands. Onder andere Athlete. Sindsdien houd ik deze band in de gaten en ik ga een limited edition draaien van Chances, om vervolgens af te sluiten met ook weer een apart jasje van Madonna. Welke plaat? Dat blijft nog even een verrassing.

De vogeltjes vliegen dus lekker om je oren. Mis deze aflevering niet, want anders mis je het mooie, leuke, interessante en bijzondere uurtje. Leg je oor maar gewoon bij je radio in een willekeurige omgeving, dan weet je zeker dat je het allemaal hebt overleefd.

Het is nu zondagavond. Hondje Breezer is wat moe, daarom komt hij nu met de studioversie van de concertregistratie die hij me bracht, zodat ik het vanmiddag als 6e plaat aan jou kon laten horen. Je hoorde Nightwish, Weak Fantasy. Dit dankzij de stoere Breezer.

Laatst vernieuwd: 23 Jun 2024 om 21:21

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!