Oog voor Omgeving

Concerten brengt je op leuke ideeën

De afgelopen 2 maanden ben ik bij meerdere concerten geweest. Dit was hartstikke leuk natuurlijk en dat bracht me ook op bepaalde ideeën om mijn Oor voor Omgeving te vullen met wat muziek wat ik bij de concerten heb gehoord.

Je hoort volgende week zondag daarom ook bijzondere platen na het journaal van 12:00 uur bij Radio Duivenstraat. De lijst met muziek is echt wel boeiend te noemen. De eerste plaat is een kortje. Jaja, dat komt ook wel eens voor. Haha. Lisa Gerrard, zangeres van Dead Can Dance, zingt samen met Pieter Bourke een heel leuk nummer om het uurtje vrolijk te laten beginnen. Daarna komt er een lekkere dansplaat voorbij. Onmogelijk om te blijven zitten. Dan is Passenger weer aan de beurt. Hij heeft een splinternieuw album en daar hoor je een hele leuke plaat. Duifje Max heeft een plaat die ik ooit hoorde tijdens de AutoRAI. Jaja, al best een tijd geleden. Toen ik de RAI had verlaten kocht ik een dag later de 12 inch, en laat dit nu door Max uitgekozen te zijn als de 12 inch van de week.

Dan komt er een hele bijzondere en relatief rustige versie van een hele grote hit van Bronski Beat. Ik was totaal verbaasd hoe je een plaat anders kan laten klinken. Hondje Breezer heeft voor mij een heel bijzonder concertkaartje gevonden. Dit concertkaartje is inmiddels wel 42 jaar oud. Haha. Maar de opname is nog perfect. Dus dat wordt absoluut genieten.

Door al deze muziek, wat lekker op de draaitafel ligt, kom je zo naar het verzoekhoekje. Ik kreeg namelijk de vraag of ik de special remix ook had liggen van Paul Young. Dit is meteen de langste plaat qua tijd die ik deze middag ga draaien. Hopelijk is na dit verzoekje de pijn helemaal weg en begint er een plaat, van een band waar ik op 10 april dit jaar live bij was, waar ik ontzettend van genoten heb, daarom wil ik je ook deze plaat laten horen. Dit liedje is een oud Iers volksliedje. Door velen gezongen, maar Clannad laat deze middag je hun versie horen, waar je enorm van kan gaan genieten.

De lijst die ik dus draai heeft verschillende invalshoeken, maar uiteindelijk is het een mooi uurtje wat je zondag na het journaal van 12:00 uur gaat horen. Kijk maar even naar deze lijst.

1: Lisa Gerrard & Pieter Bourke - Nadir.
2: Pauline Taylor - Let this be a prayer.
3: Passenger - Against the Grain.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Alexis Jordan - Happiness.
5: Bronski Beat - Why.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Pink Floyd - Mother.
7: Dead or Alive - You spin me around like a record.
8: Paul Young - I'm gonna tear your playhouse down.
9: George Michael - Heal the Pain.
10: Clannad - Thíos Cois Na Trá Domh.

Als je nieuwsgierig bent geworden, dan kun je dit allemaal zondag gaan beluisteren, tenminste als jij je oor bij je computer, tablet, smartphone of welke radiodrager dan ook in een willekeurige omgeving legt, dan krijg je tenminste een mooi, leuk, interessant en bijzonder uurtje voorgeschoteld.

Het is zondagavond. Dat betekent dat je de 7 inch van de week te horen krijgt als dagafsluiting. Vanmiddag draaide ik de 12 inch van de week Cambodia van Kim Wilde. Dat was een lange, maar de single is natuurlijk een stukje korter. ;)

Heb je mijn uitzending van vanmiddag gemist, of wil je het nog een keertje beluisteren? Dat kan. Luister naar de 54e aflevering van mijn Oor voor Omgeving.

Bonne nuit!

Dagafsluiting: Kim Wilde - Cambodia.

Laatst vernieuwd: 15 May 2022 om 22:14

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!