Oog voor Omgeving

Concert van Dead Can Dance was onvergetelijk en prachtig

Dead Can Dance live op het podium- Foto gemaakt door Danny van Vliet.Concertverslag: Dead Can Dance.

Datum: 24 april 2022.

Locatie: Tivoli Utrecht - Grote zaal.

Geschreven op 25 april 2022.

 

Gisteren was het dan eindelijk zover. Dead Can Dance kwam naar Tivoli Utrecht. Voor Anne was het echt heel speciaal, want zij heeft 26 jaar gewacht om eens een concert van de band mee te kunnen gaan maken. Voor mij was het ook wel spannend, want ik ken de band iets meer dan 4 jaar en ik had ze ook nog nooit live bezocht.

 

Danny van Vliet, die we kennen van Taxi Nuis en waar we ook regelmatig contact mee hebben, wou ons er wel naar toe brengen. Allard zou eerst mee, maar die heeft een ontsteking aan zijn voet, en daardoor konden we in eerste instantie niet naar Tivoli, maar gelukkig was Danny bereid om er ons naar toe te brengen. Uiteraard heeft Danny het concert ook samen met ons bezocht.

 

We reden om 16:30 uur vanuit Tolbert naar Utrecht. Zonder files en zo waren we er om 18:45 uur en om 20:00 uur begon het voorprogramma. De Schotse zangeres Astrid Williamson, die ook later mee deed in het hoofdprogramma van Dead Can Dance, vond ik erg goed. Mooie muziek en een prachtige stem. Ze heeft zo’n 5 nummers gespeeld, een half uurtje of zo, en om 21:00 uur begon dan Dead Can Dance.

 

Ze begonnen met het nummer Yolunga. Wow! Wat klonk dat gaaf. Het geluid was werkelijk erg goed in Tivoli. Brendan Perry en Lisa Gerrard, de 2 hoofdrolspelers van de band, waren erg goed bij stem. Lisa heeft een ontzettend groot bereik met haar stem. Laag, maar ook ontzettend hoog. Ik was bijna bang dat mijn brillenglazen er uit zouden knallen, maar dat gebeurde gelukkig niet. Haha.

 

De band stond in totaal met 7 mensen op het podium. Dat is dus inclusief Brendan Perry en Lisa Gerrard. Ze hebben 18 nummers gespeeld, waaronder Children of the Sun, The Host of Seraphim, Opium, Amnesia, Yulunga, Black Sun en Dance of the Bacchantes. Wat ik wel jammer vond, dat zowel Brendan als Lisa niet echt contact maakten met het publiek. Tussen de nummers door was het zelfs helemaal stil, totdat het volgende nummer werd gespeeld. Het publiek was super enthousiast. Het publiek was zeer respectvol, want er werd nergens gekletst tijdens de stille momenten door. Zelfs in het voorprogramma luisterde het publiek aandachtig. Dit heb ik bij meerdere concerten wel eens anders mee gemaakt.

 

De toegift bevatte drie nummers. Ze begonnen met Children of the Sun en sloten af met een nummer waarvan ik de titel even niet weet, maar dat was zeer bijzonder en mooi.

 

Het concert duurde in totaal 1 uur en 50 minuten. Een show waarvan je de vingers kon aflikken. Werkelijk fantastisch geluid en prachtige en indrukwekkende muziek.

 

Danny vertelde tussen de nummers door wat er zoal op het podium gebeurde. Zo was 1 van de bandleden nogal vreemd van uiterlijk, want hij had een baard met onderin 2 kwastjes, was Lisa in een soort tent gehuld, maar dan wel goudkleurig en was Brendan in een keurig pak gekleed en stonden er ook hele aparte instrumenten op het podium. Dus we hadden ons eigen audiodescriptie wel bij ons. ;)

 

Eenmaal het concert afgelopen, was de zaal supersnel leeg. Ook het verlaten van Tivoli ging echt erg prettig. Maar ja, we hadden natuurlijk Danny ook bij ons. Een klein stukje lopen naar de parkeergarage P5, en eenmaal in de auto ging alles letterlijk op rolletjes.

 

Het vertrek naar Groningen ging helemaal perfect. We waren heel snel uit Utrecht en nadat we om 23:10 uur de parkeergarage uit reden, waren we om 00:55 uur wel bij onze voordeur.

 

We hebben het erg fijn gehad. Zeker door Danny. Die heeft ons geweldig goed begeleid en het was van begin tot eind super gezellig. Het klinkt gek misschien, maar ik was niet eens moe toen we thuis waren. Het voelde of we het concert in De Oosterpoort hadden bezocht, want doordat we zo gezellig aan het kletsen waren onderweg, vloog de tijd echt voorbij voor wat betreft de terugreis.

 

Vandaag kreeg ik een appje van Danny dat er ook al video’s op YouTube staan van het concert van gisteren. Ik heb ze allemaal bekeken en de leukste van de video’s vind ik wel Children of the Sun. Dat is nu ook mijn dagafsluiting.

 

We willen Danny ontzettend en hartelijk bedanken voor alles. Echt een topper. De foto die je hierboven ziet staan heeft Danny gemaakt. Ook daar willen we hem voor bedanken.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Dead Can Dance - Children of the Sun - Live at Tivoli Utrecht, 24 april 2022.

Laatst vernieuwd: 25 Apr 2022 om 20:33

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!