Oog voor Omgeving

Codes, scannen van ID-kaart, DigiID. Alles ging in 1 keer goed

De bedoeling is dat ik weer wat meer ga schrijven op mijn blog. Nu heb ik een aantal vrijwilligerswerktaken afgestoten, maar echt rustig is het nog niet. Maar goed, wat ik nu doe is wel leuk.

 

Uiteraard ben ik elke week lekker bezig met mijn radioprogramma. Elke dinsdag heb ik hiervoor gereserveerd. Doe ik dit niet, dan weet ik zeker dat de dinsdag ook vol wordt gegooid met andere afspraken, waardoor het maken van mijn Oor voor Omgeving in de verdrukking komt.

 

Dinsdag was het dus ook weer gezellig in mijn radiostudio. Dit keer was ik eerder klaar dan anders. Alles verliep lekker vlot en de aflevering is ook erg leuk en gezellig geworden. Het resultaat hoor je wel ergens in mei.

 

Vandaag was het een rommelig dagje. Ik had mijn Jaaropgaaf nodig van 2023 voor iets belangrijks. Zowel voor Anne als voor mij. Eerst maar met mijn DigiID ingelogd. Dit ging goed en eenmaal op de website van het UWV, vond ik vrij snel het gevraagde document. De site is in ieder geval goed toegankelijk.

 

Maar Anne heeft sinds afgelopen weekend een nieuwe iPhone en daardoor moest ik haar DigiID-app opnieuw registreren. Dit ging wonderbaarlijk goed en snel. Zelfs het scannen van haar ID-kaart ging goed. Alleen kreeg ik bij het invullen van haar e-mailadres een code opgestuurd met letters en cijfers. Ja, onthoudt dit maar eens. Ik op mijn eigen telefoon  de code opgeschreven en dan per lettertje en cijfertje met de cursor langs de code en tataaaaa, gelukt.

 

Nu keek ik ook maar meteen naar mijn DigiID-app, want ik heb sinds maandag een nieuwe ID-kaart en dat moest ook nog ingevoerd worden in de DigiID-app. Doordat ik dit al bij Anne had gedaan, was deze handeling niet meer zo ingewikkeld. Even de ID-kaart scannen vanaf de camera op mijn iPhone en Zwartje was al klaar.

 

Zo zie je maar dat je aardig bezig kunt zijn met dit soort geneuzel. Gelukkig was alles goed toegankelijk. Zelfs de DigiID-app kon ik zonder problemen met de VoiceOver bedienen. Ik weet nu in ieder geval hoe makkelijk het eigenlijk werkt. Dat het zo goed toegankelijk is stelt me wel gerust. Alles zelfstandig en zonder hulp gedaan.

 

Gisteren was er weer het Oogcafé Westerkwartier in De Schutse. Dit werd goed bezocht. Ook weer een nieuwe deelnemer er bij en daar ben ik wel blij mee. Ook de voorzitter Geert de Breucker en de secretaris Joost Kuin van het kernteam Oogvereniging Groningen waren hierbij aanwezig. Het was reuze gezellig en we hebben elkaar weer goed bijgepraat wat er allemaal gaande is in de wereld van mensen met of tot geen zicht.

 

Vanmiddag zijn we naar de pedicure geweest. Zowel Anne als ik. Dit ging goed en na dit gebeuren, gingen wij tweetjes lopend naar het centrum van Leek. Anne had een afspraak bij de kapper. We waren er lekker op tijd en Anne was ook meteen aan de beurt. Haar koppie ziet er weer prachtig uit. Anne heeft nu eindelijk een kapper gevonden die haar begrijpt wat ze precies wil. Na de kapper liepen we naar De Mazzel aan de Tolberterstraat 2a te Leek. Sadri begroette ons als vanouds en we hebben heerlijk gegeten. Om 18.45 uur was onze taxi er wel en nu zitten we heerlijk op de bank te genieten van elkaar met elk een heerlijk wijntje.

 

Nu beschrijf ik eigenlijk maar een paar dagen. Uiteraard is er veel meer gebeurd. Van een onverwacht bezoekje afgelopen zaterdag tot een veel te duur etentje bij ‘Vandaag Eten En Drinken’. Maar ach, nu ben je weer een beetje op de hoogte van huize Zwart-Vos. ;)

 

Als dagafsluiting heb ik 1 van de platen gekozen die in de aflevering voor komt die ik dinsdag heb gemaakt. Je hoort in die aflevering een super unieke 12 inch, maar die hoor je pas op het moment dat deze wordt uitgezonden. Je moet het nu doen met de gewone versie. ;)

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Yello - Blazing Sadlles.

Laatst vernieuwd: 25 Apr 2024 om 20:23

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!