Oog voor Omgeving

Betekenis tatoeages van Anne en Bert

Anne en Bert hebben elk een tatoeage. Bert heeft er zelfs 2.

De gestileerde specht op de linker bovenarm.De eerste tatoeage die Anne en Bert beide hebben, is een gestileerde tekening van een specht in actie. De tekening is bedacht door Felix Andres, een goeie vriend van Anne en Bert. De specht timmert in een boom om een huisje voor zijn gezin in elkaar te zetten. Althans zo zien ze dat.

Anne en Bert hebben sinds 10 februari 2018 een relatie. Sinds dat Bert bij Anne logeerde, was de specht al druk bezig met het timmeren. Anne woonde toen in Noordbroek en ze had uitzicht op een parkje met grote beukenbomen.

De specht heeft vanaf de eerste logeerdag van Bert tot half april 2018 zijn werk dagelijks uitgevoerd. Na half april was het rustig. Op 1 van de ochtenden, toen de specht druk aan het werk was, vonden ze het wel een mooi idee om hun toekomst te vereeuwigen in een tatoeage met als symbool de specht.

 

Zo is het ook gegaan. Op 10 mei 2018 kregen Anne en Bert dan hun specht op hun linker bovenarm getatoeƫerd. De specht is bij hun tweetjes exact gelijk aan elkaar, alleen waar de specht zijn pootjes heeft vast geklemd in de boom, staat bij Anne de beide voorletters van elke familienaam. Bij Anne de V en de Z, en bij Bert de Z en de V.

Ze hebben dit zo bedacht, omdat ze trouwplannen hadden. Na het trouwen nam Anne de familienaam Vos en Bert de familienaam Zwart. Dus een vooruitziende blik zeg maar.

 

Aan de linker kant van dit verhaal zien jullie de tatoeage die ze allebei dragen.

 

Het gestileerde vosje op Bert zijn rechter bovenarm.Een jaar later, op 16 juli 2019, een halve maand voor hun huwelijk, heeft Bert er nog een tatoeage bij genomen. Dit keer op zijn rechter bovenarm. Een vosje. Ook gestileerd en de tekening is bedacht door Aurora Schurer, toen 13 jaar. Het vosje is zo getekend dat hij met een cynische blik naar zijn zwarte staart kijkt. Bert wil hiermee aangeven dat het vosje naar de toekomst kijkt, immers nam Bert de familienaam Zwart over, en die cynische blik geeft aan dat hij het verleden achter zich laat en dus met een heel nieuw leven gaat beginnen.

 

Deze tatoeage vindt je aan de rechterkant van dit verhaal.

 

Beide tatoeages hebben dus wel degelijk een betekenis. Anne en Bert zijn er erg trots op en ze voelen zich dan ook erg sterk als ze moeilijke situaties tegenkomen.

 

Tijdens bijvoorbeeld de bestralingen die Anne heeft moeten doormaken in 2018, aaide ze allebei over de specht. Anne liep de behandelkamer in, en Bert bleef achter in de wachtkamer. Toen ze allebei alleen waren, aaide ze dus allebei over de specht om elkaar sterkte te wensen. Door deze kracht, is Anne goed door de bestralingen heen gekomen en is ze genezen van haar keelkanker.

 

Het grappige is wel, dat ze allebei niet zo van de tatoeages waren, maar door deze betekenis en de steun die ze er aan voelen, zijn ze erg gelukkig met de specht.

Laatst vernieuwd: 23 Jun 2020 om 17:32