Oog voor Omgeving

Batterijpercentage van de Airpods bekijken

Heb je de mooie Apple Airpods 2019 in gebruik, dan kun je via het Vandaag-scherm de percentage bekijken van zowel je iPhone als je Airpods.

Je moet dan wel eerst deze batterijpercentage toevoegen aan het Vandaag-scherm. Deze uitleg gaat er van uit dat je de VoiceOver van je iPhone aan hebt staan.

 

Zo voeg je de batterijpercentage toe aan het Vandaag-scherm:

Ga naar het beginscherm. Sleep met 3 vingers van links naar rechts. Je komt dan in het Vandaag-scherm terecht.

Scroll dan helemaal naar beneden en tik dan dubbel op ‘Wijzig’.

Zoek dan in de lijst onder de kop ‘Meer Widgets’ naar ‘Voeg toe Batterijen’.

Daar dubbeltik je dan op en het is toegevoegd aan de lijst met zichtbare Widgets.

Wil je de batterijpercentage helemaal bovenin het Vandaag-scherm hebben, tik dan dubbel in de lijst op ‘Batterijen’ en houd bij de laatste tik je vinger op het scherm. Houd dit 2 seconden zo vast en sleep dan met je vinger naar boven, en je hoort de VoiceOver dan keurig zeggen waar je op dat moment je bevindt in de lijst. Hoor je de gewenste plek, haal je je vinger van het scherm.

 

Heb je dit gedaan, klik dan op ‘Gereed’, dat rechtsboven in het scherm staat.

 

Als je nu het Vandaag-scherm bekijkt, zie je dat de batterijpercentage van je iPhone er in staat, en ook die van je Airpods. Dan moet je wel minimaal 1 van je Airpods in je oor hebben zitten.

 

Je kunt het ook sneller te weten komen wat de batterijpercentage is van je Airpods door aan Siri te vragen: Hey Sirie, wat is de batterijpercentage van de Airpods?

Dan krijg je ook keurig de percentage te horen, met dezelfde aantekening dat je 1 van de Airpods wel in je oor hebt zitten.

Laatst vernieuwd: 01 Jun 2020 om 14:11