Oog voor Omgeving

Autorijden voor slechtzienden.

Nu weet ik dat Koninklijke Visio, wat onder andere in Haren is gevestigd, al jaren lang autorijden voor slechtzienden aanbiedt. Ik ben daar vanaf het begin dat het wordt aangeboden door dit revalidatiecentrum, er faliekant op tegen.

 

Mensen met een gezichtsveld van 35% mogen dan met een aangepaste bril toch deelnemen in het verkeer. Ze krijgen dan een telescoopje op hun bril om details beter te kunnen zien, zoals verkeersborden en loslopende hondjes en kindjes.

 

Koninklijke Visio snapt denk ik niet zoveel van het huidige verkeer. Hartstikke druk en daardoor lastig om alles goed te overzien. Je kind zou maar worden aangereden door zo’n slechtziende die het zo nodig vindt om met zo’n weinig zicht achter het stuur te kruipen van een gewone auto.

 

Er wordt gezegd, dat als je iets niet goed kan zien tijdens het autorijden dat je dan iets naar beneden moet kijken om door het telescoopje het wel te kunnen zien. Daar heb je volgens de reclamecampagne tijd genoeg voor. Nou, ik geef het je te doen om in een druk centrum van dorp of stad bijvoorbeeld, de gehele verkeerssituatie goed te overzien met een gezichtsveld van 35%.

 

Ik kan er nog meer over zeggen, maar jullie snappen het nu wel dat ik vind dat Koninklijke Visio Onverantwoord bezig is om dit soort vervoer aan te bieden. Wij hebben in ons land een goed openbaar vervoer systeem en we hebben ook nog de WMO Taxi, die je in ieder geval veilig naar je bestemmingen brengt.

 

Toen ik in 2010 slechtziend werd, reis ik vanaf dat moment zeer prettig met het OV als met de WMO Taxi. Ik ben erg gelukkig dat ik zelf geen auto meer heb. Hopelijk denken verstandige slechtzienden er net zo over. Hopelijk wordt Koninklijke Visio verstandig en stoppen ze met deze trainingen.

Laatst vernieuwd: 20 Jan 2020 om 17:00

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!