Oog voor Omgeving

Alweer 10 jaar, maar hoe nu verder?

Vandaag heb ik mijn mobiliteitsvriendje precies 10 jaar. Op 18 mei 2010 begon ik voor het eerst met mijn taststok te lopen. Wennen, maar door meteen goeie en leuke reacties van collega’s en mede busreizigers die ik toen elke dag wel tegen kwam, accepteerde ik eigenlijk meteen mijn vriendje die me veilig van A naar B bracht.

 

Tegenwoordig loop ik zonder mijn vriendje de deur niet meer uit.

 

Alleen tegenwoordig kom ik niet verder dan de Jumbo Waezenburglaan, of het centrum van Leek. Niet dat mijn mobiliteitsvriendje niet de bus of taxi in wil, integendeel, hij wil graag mee. Alleen is het tegenwoordig maar afwachten of je überhaupt mee kan reizen per bus of taxi.

 

Ik heb vanmorgen een mail gestuurd naar de gebruikersgroep Publiek Vervoer Westerkwartier. Onder andere de gemeente Westerkwartier, Publiek Vervoer, Taxi Nuis en Platform Toegankelijk Westerkwartier heeft dit mailtje ontvangen. Ik vraag in dat mailtje of het ook mogelijk is om per WMO taxi naar mijn familie en vrienden te kunnen gaan reizen. Het OV is alleen maar voor diegene die het voor hun werk of andere noodzakelijke doeleinden nodig hebben, en dus blijft zo’n WMO taxi onmisbaar.

 

Ik ben uiteraard benieuwd of er nu ook eens wordt over nagedacht dat wij als slechtzienden en blinden eens serieus worden genomen. Dat het niet de bedoeling is dat we in de nabije toekomst ook niet per WMO taxi kunnen reizen als het niet om noodzakelijke ritten gaat. Kennelijk is het voor de gemeente en Publiek Vervoer het normaal, dat je na ruim 9 weken je moeder niet hebt kunnen zien, vanwege dat het geen noodzakelijke rit is. Laat staan dat het voor ons in de toekomst onmogelijk wordt gemaakt om naar onze beste vrienden te kunnen.

 

Zo’n taststok is mooi. Al 10 jaar mijn vriendje. Alleen hoop ik wel dat hij ook eens mee mag in de taxi, met mij er aan vast natuurlijk.

 

Ik ben zeer ontevreden hoe de overheid met dit probleem omgaat. Sterker nog, de overheid denkt er helemaal niet over na.

 

Daarom maar weer eens een toepasselijke muzikale dagafsluiting.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Communards - Disenchanted.

Laatst vernieuwd: 18 May 2020 om 23:23

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!