Oog voor Omgeving

Als de wind blaast

Het was vandaag mooi weer. Eerst mijn moeder gebeld, want ze is vandaag 84 jaar jong geworden. Voordat het te warm wordt deze week, heb ik vanmiddag maar boodschappen gehaald. Daarna met de tracklist bezig geweest voor de uitzending van 19 september en ik had een leuk idee om vanavond bij Sadri en Ben te gaan eten, dus bij De Mazzel te Leek.

 

Ik nodigde Anne om een speciale reden hiervoor uit. De datum 6 september heeft voor Anne een nare herinnering. OP dinsdag 6 september 2011, toen ze nog in Oude Pekela woonde, kwam er een windhoos over haar huis. Het was een flinke, want in de US noemen ze zo’n windhoos een F2. Windsnelheden van over de 220km per uur. Het huis werd vol geraakt. Anne weet ook nog hoe zo’n oog van zo’n windhoos er uit ziet. Het geluid vergeet ze ook nooit meer.

Vorig jaar trok er ongeveer 2km van ons huis ook een windhoos voorbij. Anne herkende het geluid meteen. Wij hadden vorig jaar er gelukkig geen last van, maar dat was voor Anne in 2011 wel anders. Het gekke was, dat de partytent bij haar buren nog overeind stond, terwijl haar huis totaal was ontwricht. De spullen lagen overal in de buurt en de huisdieren konden zich nog net in veiligheid brengen.

 

Nu is het een stuk rustiger op 6 september. Ik ben altijd al benauwd geweest voor zo’n zware windhoos, maar gelukkig ben ik maar 1 keer, toen ik nog een heel klein mannetje was, en in Oudeschoot woonde, opgetild en omgewaaid, maar het huis waar ik toen in woonde had gelukkig geen schade. Ik weet niet eens of dat toen ook een windhoos was, maar windkracht 12 zou het wel geweest kunnen zijn.

 

Ik nodigde Anne daarom vanavond uit om even stil te staan bij de gebeurtenissen van 10 jaar geleden. Gelukkig is ze er ongeschonden vanaf gekomen en kan ik sinds 2018 genieten van mijn lieverd.

 

Ik heb een dagafsluiting die ook met de wind te maken heeft. Het is van David Bowie.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: David Bowie - When the wind blows.

Laatst vernieuwd: 06 Sep 2021 om 22:07

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!