Oog voor Omgeving

Alles op de tast geïnstalleerd

Mijn gehele studiotafel compleet met draaitafel, Rode en iMac.Gisteren kon je het al lezen. Ik heb een geweldig mooie draaitafel van Anne gekregen. Gekocht bij Coolblue en vandaag kreeg ik rond 13.15 uur een joekel van een doos aangeleverd door PostNL.

 

Op de vrachtbrief stond dat het doosje 13 kilo weegt en dus had ik een klusje om het gehele gevaarte naar boven te sjouwen. Treetje voor treetje naar boven en eenmaal aangekomen meteen maar de studio ingedoken. Daar komt het mooie speelgoed te staan. De draaitafel zelf weegt 10 kilo.

 

De doos open gemaakt en daarna de eigenlijke doos waar de draaitafel in zit eruit proberen te krijgen. Na wat voetenwerk en wat geduld, is het me toch helemaal in mijn uppie gelukt.

 

De doos van de draaitafel open gemaakt en goed gekeken hoe het allemaal is verpakt. Eerst de deksel uit de doos gehaald, die lag helemaal bovenop. Daarna voorzichtig de draaitafel uit de doos gehaald en het piepschuim verwijderd en daarna de draaischijf uit de doos gehaald en meteen op de gewenste plek gemonteerd van de draaitafel. Gelijk maar de mat er opgelegd en de draaitafel op zijn plekje gezet. Links van mijn Rode.

 

Ik merkte dat het element er nog niet aan zat, dus ik op zoek naar dat dinkie. Ik kon het eerst niet vinden, dus dan maar eerst de rest bekeken. Zoals het netsnoer en de tulppluggen. Dat laatste zat vast aan de draaitafel, maar ik kon eerst de ingang van het netsnoer niet vinden. Wat blijkt, na wat voelwerk, heb ik het gevonden en het blijkt helemaal onder de kast van de draaitafel te zitten en ook nog wat verder naar binnen. Ik natuurlijk blij dat ik het toch gevonden heb.

 

Daarna nog op zoek naar het element. Ik vond in de doos nog wel de single-adapter, maar geen element. Alles bekeken, althans dat dacht ik, maar toen was ik zo slim om 1 van de piepschuim beschermblokken te bekijken. Wat blijkt, het zat verstopt in 1 van die piepschuim beschermblokken. Gelukkig maar, want zonder element is het wat lastig om vinyl te gaan beluisteren. Haha. Het element er zonder problemen op kunnen draaien en tijdens het zoeken naar het element, vond ik ook meteen het gewichtje wat nog aan de arm van de draaitafel gemonteerd moest worden. Ook dat lukte in 1 keer.

 

Tataaaaa. Het gehele apparaat was klaar en dat allemaal zonder zicht. Puur op de tast en het is allemaal gelukt. Het enige wat nog moet gebeuren, is de naalddruk goed instellen. Dat kan ik zelf proberen, maar het is toch wat slimmer om dit met een ziende te doen.

 

Nadat ik alles heb aangesloten, belde ik Bax Music om een XLR-connector te bestellen, zodat ik de draaitafel aan mijn Rode kan koppelen. Op die manier kan ik mijn vinyl mooi digitaliseren. Er zit ook wel een USB-kabel bij de draaitafel, maar fijner is gewoon om het rechtstreeks op de Rode aan te sluiten. Morgen of anders zaterdag zal ik die connector wel ontvangen denk ik.

 

Ik ben toch wel een beetje trots op me zelf dat ik de gehele draaitafel zelf in elkaar heb gezet. Zonder iets te verliezen, verbuigen of iets te vergeten.

 

Zo kom ik op mijn dagafsluiting van vanavond.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Jon & Vangelis - State of Independence.

Laatst vernieuwd: 12-10-2023 om 22:58

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!