Alles gaat door de lucht vanavond

Nu zit ik dit verhaaltje te schrijven op mijn iPad Pro met mijn Magic Keyboard en mijn 2 Airpods 2019. Alles draadloos. Heerlijk. Geen gedoe met in de war raken van snoertjes en dergelijke. Uiteraard hebben we ook een WiFi netwerk in huis en is onze Google Mini, die zowel in de woonkamer als in de slaapkamer staat ook volledig draadloos.

 

Tegenwoordig hoef je gelukkig geen UTP-kabels meer te trekken door het gehele huis en dus is ons netwerk thuis lekker makkelijk te configureren.

 

In mijn professionele computerleven was WiFi er ook wel, alleen vond ik het toen, als beheerder van het netwerk op de zaak, het nog te onveilig om het gehele kantoor er mee te voorzien. Uiteraard later werd het wel een stuk beter om het te beheren via het draadloze netwerk, maar daarvoor zat ik regelmatig in de patchruimte om een nieuwe medewerker aan te sluiten op het netwerk. De computer van die nieuwe medewerker was al helemaal klaar gemaakt en alleen nog even de verbinding patchen en klaar was Vosje, jaja, toen was ik nog het Vosje. ;)

 

Nu ik met 1 Airpods-set zowel mijn iPhone als mijn iPad kan beluisteren, ben ik ontzettend gelukkig dat ik de bekabelde Airpods kwijt ben. Zit ik niet te prutsen met het uit de knoop halen van de oortjes en kan ik gewoon meteen aan het werk, onder andere het schrijven van mijn muzikale dagafsluitingen.

 

Vanavond heb ik wel een toepasselijke. Alles gaat door de lucht vanavond. Vandaar dit prachtige nummer uit de begin van de jaren 80 van de vorige eeuw.

 

Goedenacht en morgen staan we op in een vredelievende wereld!

 

Dagafsluiting: Phull Collins - In the air tonight.

Laatst vernieuwd: 21-11-2020 om 21:21