Oog voor Omgeving

Alles draait om vertrouwen

Zoals je weet, begon ik de afgelopen 11 weken met een Minimix van Ben Liebrand. In deze podcast hoor je de laatste als begin van mijn 132e aflevering van Oor voor Omgeving. 

Grace Jones trapt deze aflevering af met een geweldig nummer, maar Ben kennende haalt hij er ook nog hele leuke andere platen uit zijn muzikale hoed.. George Michael komt ook in deze Minimix voor. Dit is zo'n lekker nummer, dat ik die meteen na de Minimix in zijn geheel ga draaien. Echt een super funky plaat. Thomson Twins nemen het stokje van George over en de band pakt alles wat ze onderweg tegen komt.

Duifje Max brengt me een geweldig mooie en splinternieuwe 12 inch van Pet Shop Boys. Het zou een zonde zijn om die niet te gaan kiezen als 12 inch van de week. Het is namelijk een 12 inch dat op 20 oktober verscheen en dus nieuwer dan nieuw kan haast niet. Het was voor Max daarom een extra klusje om deze remix te vinden.

Kebu komt daarna met een verrassende plaat. Het is bijna een Europees feestje, maar gelukkig heeft Kebu hiervan net even een ander toontje gevonden om in dit Oortje terecht te komen.

Hondje Breezer kwam Eric Clapton in de wandelgangen tegen. Eric gaf Breezer het kaartje van zijn akoestische show. Dit deed hij, want hij vertrouwt Breezer volledig. Alles draait om vertrouwen zingt Eric. Zeker voor een enthousiast publiek. Breezer brengt me daarom ook kwispelend het kaartje, zodat ik je deze live registratie kan laten horen.

Ik draai eigenlijk veel te weinig muziek van Donna Summer. Daarom verbreek ik maar even de stilte en kom ik met een hele leuke plaat van deze Queen of Disco.

Het verzoekhoekje wordt heel bijzonder. Het is de langste 12 inch versie van One Night In Bangkok van Murray Head. Toen deze plaat uitkwam, hoorde je maar een kort intro van deze plaat, maar op deze prachtige en aparte 12 inch, is het gehele intro te horen en is het te mooi om hierdoor heen te praten. Dat doe ik dus ook maar eens een keertje niet. Hihi. Uiteraard vertel ik je op het eind van deze plaat de leuke feiten over dit prachtig stukje muziek.

Als je stapel verliefd bent geworden, net als Raymond van 't Groenewoud, wil je het liefst het alles van de daken schreeuwen hoe lief ze is. Doug Seegers is zo enthousiast, dat hij zijn lief graag in een Rock&Roll band ziet spelen.

Echt een lijstje om je vingers bij af te likken. Je hoort 10 mooie, leuke, interessante en bijzondere platen in dit uurtje. Leg je oor maar gewoon bij je speakers in welke omgeving dan ook, dan begrijp je precies wat ik bedoel.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 45, 12 november 2023, aflevering 132 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 12 Nov 2023 om 14:40