Oog voor Omgeving

Al 75 afleveringen. Dit mag je best magie noemen!

Zondag hoor je voor de 75e keer mijn Oor voor Omgeving bij Radio Duivenstraat. Ik begon op 9 mei 2021 en zondag is het 9 oktober 2022. Het is elke week een eer om voor jou een leuk uurtje mooie, leuke, interessante en bijzondere muziek te laten horen na het journaal van 12:00 uur. Zo ook dus zondag.

Zelf vind ik het een magie dat het gelukt is. Ik heb geen week overgeslagen en daarom begin ik ook met een hele leuke plaat van Queen. Die ken je vast en zeker. Daarna ga ik natuurlijk lekker door met bijzondere muziek. De allernieuwste van Asgeir komt voorbij en dat gaat vloeiend over naar een plaat van Orchestral Manoeuvres in the Dark. De vogeltjes zijn daarbij goed vertegenwoordigd, maar Paul Humphreys en Andy McCluskey nemen het daarna dus wel even over. Wel zo makkelijk.

Duifje Max denkt het allemaal in 5 minuten te kunnen redden om de 12 inch van de week te laten horen, maar dat gaat hem niet lukken. De 12 inch is wel wat langer en deze versie van de leuke single is een hele bijzondere, want het blijkt een limited edition te zijn. Laat je daarom maar verrassen waar Max precies mee komt.

De beroemde onbekenden komen even langs en daarna wordt hondje Breezer wel heel blij. De band uit Los Angeles, Venice, heeft hem een prachtig concertkaartje beloofd en die heeft hij dus ook te pakken gekregen. Zelf heb ik de band al 12 keer live bezocht, dus Breezer is daarom extra trots dat hij jou ook blij kan maken met de concertregistratie die je zondag gaat horen.

Ik heb al wat vaker wat van Erasure laten horen van hun allernieuwste album die in augustus is uitgekomen. Ik ben er zo van onder de indruk, dat ik het niet kon laten om toch weer een prachtig nummer van hun te gaan draaien speciaal voor jou.

Dan komt er een plaat voorbij die is aangevraagd. Dit keer van The The. Wellicht ga je daar wat onzeker van glimlachen, maar dat is niet nodig, want het is een hele leuke en verrassende plaat geworden. Uiteraard een 12 inch.

Al 75 weken komt de muziek zo op je af. Uiteraard ook in deze aflevering. Daar hoef je alleen maar af te stemmen op Radio Duivenstraat en je hebt dan meteen door dat liefde nog wel bestaat.

Het wordt eigenlijk wel een heel leuk feestje. Je hebt het verhaaltje net gelezen. Nu het lijstje nog. ;)

1: Queen - A kind of magic.
2: Asgeir - Like I am.
3: Orchestral Manoeuvres in the Dark - Ghost Star.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Mainframe - 5 minutes.
5: The Famous Unknowns - Light of Day.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Venice - End of the World.
7: Erasure - Now.
8: Verzoekhoekje: The The - Uncertain smile.
9: Dire Straits - When it comes to you.
10: Aurora - Exist for love.

Dit is dus het 75e lijstje die je tussen 12:00 en 13:00 uur kunt beluisteren zondag. Dit uiteraard als jij je oor bij je radio legt in een willekeurige omgeving, dan ga ik je ook leuke wetenswaardigheden vertellen over deze platen.

Heb je mijn uitzending vanmiddag gemist of wil je het nog een keertje beluisteren. Dat kan natuurlijk. Luister naar de 74e aflevering van Oor voor Omgeving.

Het is nu zondagavond. Duifje Max is wat moe, daarom komt hij nu met de wat kleinere en kortere 7 inch van de week. Zoals elke zondag sluit ik af met de singleversie van de geweldig mooie 12 inch van de week die je vanmiddag ook weer langs hoorde komen als vierde plaat in mijn uitzending. Je hoorde vanmiddag de Manhattan Clique Remix van Orchestral Manoeuvres in the Dark met The Punishment of Luxury. Dat allemaal dankzij de stoere en sterke Max.

Bonne nuit!

Dagafsluiting: Orchestral Manoeuvres in the Dark - The Punishment of Luxury.

Laatst vernieuwd: 02 Oct 2022 om 20:10

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!