Oog voor Omgeving

Al 40 jaar relaxen op de muziek van Frankie

In 1983 kwam Frankie Goes To Hollywood met hun debuut single Relax. Alweer 40 jaar geleden. In die tijd was dit nummer nogal gedurfd. Ik kocht hiervan meteen de 12 inch en die was lekker om naar te luisteren. Niet wetende dat er van dit nummer meerdere 12 inches werden uitgebracht, maar dat gaf natuurlijk niet, want ik kocht ze allemaal. ;)

 

Nu las ik vanmiddag op Facebook dat Holly Johnson, de zanger van Frankie, gaat optreden in De Melkweg te Amsterdam op 27 september. Dit om te vieren dat Relax dit jaar 40 jaar de draaitafels al erg blij maakt.

 

Ik heb heel veel materiaal van Frankie in mijn platenkast staan. Zeker Two Tribes, Welcome to the Pleasuredome en later ook nog Rage Hard en Warriors of the Wasteland en Watching the Wildlife. Ik heb de 2 albums van Frankie uiteraard in mijn verzameling, maar ook hele speciale CD’s. Het album Bang was een Japanse import, met hele leuke 12 inches er op, maar geef me toch maar het vinyl. De hoezen van elke Frankie 12 inch zijn echt geweldig mooi.

 

Ik heb de band ooit 1 keer live mogen aanschouwen. Op maandag 2 maart 1987. Noord-Nederland lag helemaal onder de ijzel en ik zat lekker al een dag daarvoor in Rotterdam om het concert in Ahoy op die maandag te bezoeken.

 

De Melkweg is voor mij een lastige locatie. Ik ken De Melkweg nog wel van vroeger, ben er ooit 1 keer geweest, maar dat is ook alweer zo lang geleden, dat ik niet meer precies weet of het wel een zaal is, waar je 160km voor wil gaan rijden. Ik denk dat ik het maar voorbij laat gaan. Wellicht komt er wel een leuk live-album van deze tour uit.

 

Ik ben in ieder geval heel blij dat ik veel muziek van Frankie heb liggen en dat ik je nu een hele leuke en bijzondere 12 inch kan laten horen van een single die dus dit jaar precies 40 jaar bestaat.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Frankie Goes To Hollywood - Relax, Peter Rauhofer's Doomsday Club Mix.

Laatst vernieuwd: 15-05-2023 om 21:36

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!