Oog voor Omgeving

Al 40 jaar geniet ik van prachtige muziek en concerten

Jaja. 1981. Alweer 40 jaar geleden. Toen zat ik aan de radio gekluisterd. Radio Veronica schalmde door mijn kamer in Hoogezand en Lex Harding presenteerde een avond die ik never nooit meer zal vergeten. Door deze bijzonder mooie en unieke avond leerde ik Jean-Michel Jarre kennen.

 

Jean-Michel Jarre gaf een concertreeks in China. De eerste westerse artiest die in het communistische China mocht optreden. Dit concert was ook bijzonder, want het speelde zich allemaal af ruim 8736km van ons huis vandaan. Dat vond ik toen nogal apart op mijn 16e.

 

Na deze uitzending, ging ik op zoek naar Jean-Michel zijn muziek. Toen waren de albums Oxygene, Equinoxe en Magnetic Fields uit. Dus er waren nog maar 3 albums van hem uitgekomen, dus kon ik meteen goed beginnen aan de verzameling. Nu is mijn verzameling toch wel groot te noemen. In de jaren 90 ging ik elk half jaar wel naar een Internationale Platenbeurs en dankzij deze leuke uitjes, groeide mijn verzameling gestaag,

 

Verder heb ik hem ook al iets van 7 keer live mogen bezoeken. Zowel in het buitenland als in Nederland. Elk concert is geheel anders. Zeker bij Parijs, Mont Saint Michel en Brussel waren gewoon fantastisch. De outdoor-concerten waren uiteraard altijd het mooiste. Alleen vond ik het ‘huiskamer’concert in Carré Amsterdam ook heel bijzonder. Perfecte entourage, de sfeer was gemoedelijk en Carré blijft natuurlijk een bijzondere zaal.

 

Ik ben reuze blij dat ik alle concerten goed heb kunnen zien. En dan bedoel ik dat zeker letterlijk. Ik zie nu nagenoeg niks meer, maar dat was voor een dikke 10 jaar wel anders. De concerten bij bijzondere locaties heb ik allemaal kunnen bekijken. Mooie lichtshows, projecties die om te snoepen zijn en uiteraard het publiek waar ik ook van kan genieten. Zeker door de Jarre-fandagen heb ik ook mijn beste vrienden ontmoet. Muziek verbindt echt.

 

Het laatste concert waar ik fysiek bij was, speelde in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Dat was in 2016. Ik heb zeker van de prachtige show genoten, alleen kreeg ik het niet allemaal meer visueel mee. Gelukkig zag ik nog wel de mooie laserharp en kon ik Jean-Michel nog net zien. Dan is het handig dat je met een stel goedziende fans mee gaat, want die kunnen je dan tijdens het concert nog wat vertellen wat er op het podium gebeurd.

 

Ja. Alweer 40 jaar Jean-Michel Jarre. Een mooie tijd en ik ga er gewoon mee door. Als hij naar Nederland toe komt, ga ik er gewoon naar toe. Blijf ik wel zijn muziek verzamelen en zal je ook nog wel muziek horen van hem in mijn radioprogramma op Radio Duivenstraat.

 

Ik heb 1 van de mooiste live-versies van Jean-Michel zijn aller bekendste hit. Oxygene IV. Dit is een opname van het concert in La Defense Parijs, waar maar liefst 2,5 miljoen toeschouwers bij aanwezig waren.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Jean-Michel Jarre - Oxygene IV (Live in Parijs La Defense).

Laatst vernieuwd: 16 Sep 2021 om 22:28

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!