Oog voor Omgeving

Afgelopen vrijdag kwam het nieuwste album uit. In deze podcast hoor je de nieuwste single!

Het wordt een bijzonder moment in mijn podcast. Het allernieuwste album van Orchestral Manoeuvres in the Dark is afgelopen vrijdag verschenen en in mijn 130e aflevering van Oor voor Omgeving hoor je meteen de nieuwste single.

We beginnen natuurlijk wel eerst met een Minimix van Ben Liebrand. Lou Reed is deze keer de hoofdrolspeler. Een leuke plaat in een bijzonder jasje. Dit allemaal dankzij Ben. Na de Minimix hoor je dan de nieuwste single van OMD. Veruschka genaamd.. Een bijzondere plaat van het album dat afgelopen vrijdag is uitgekomen. Dit album heet Bauhaus Staircase. Ik vind het in ieder geval leuk om je hiermee te verrassen.

Ray LaMontagne kwam in 2014 met het album Supernova. De stem van Ray is lekker rauw en dat kun je ook goed horen in de plaat die ik ga draaien.

Duifje Max heeft een 12 inch gevonden dat eigenlijk een protestplaat is. De Aboriginals worden nog steeds onderdrukt. Midnight Oil hebben al in 1987 een single uitgebracht dat over deze oorspronkelijke bewoners van Australiƫ gaat. Max vindt deze single zo goed, dat hij daarom de 12 inch uit mijn platenkast heeft getrokken en die heb ik daarom ook gekozen als de 12 inch van de week.

We blijven even hangen in de jaren 80. Sigue Sigue Sputnik hadden in 1986 goed door dat de Atari-computer nogal populair was, vandaar dat ze hier ook over gaan zingen. Echt een gekke plaat, maar leuk stukje muziek.

Hondje Breezer gaat deze keer een kaartje scoren die hij vond in De Kuip te Rotterdam. Genesis gaf daar op 11 juni 1987 een geweldig concert en hoe mooi is het nou, dat je in deze live registratie een perfecte drumsolo hoort van Phil Collins. Breezer haalde dit kaartje simpelweg van mijn Memorywall die in mijn huis hangt. Voor hem wel zo makkelijk.

Het is al een tijdje geleden dat ik weer eens wat van Lianne La Havas heb gedraaid. Je hoeft niet lang te wachten, want je hoort haar dus in deze aflevering, met als liedje Green & Gold, afkomstig van het album Blood..

Het verzoekhoekje is echt uniek te noemen. Op 6 oktober kwam er namelijk een splinternieuwe remix uit van het bekende nummer van Depeche Mode, Enjoy the Silence. Toen ik het voor het eerst beluisterde en de vraag kreeg of ik van dit nummer een remix wilde gaan draaien, was mijn keuze welke het zou worden, niet zo moeilijk.

Dan komen er 2 gewone jasjes voorbij. Geen remixen of zo, maar gewoon de single versie. Yazoo en Pet Shop Boys zijn de 2 afsluiters.

Het wordt in ieder geval een mooi, leuk, interessant en bijzonder uurtje. Met verrassende platen in soms gekke jasjes. Leg gewoon je oor bij de speakers in een willekeurige omgeving, dan hoef je niks te missen aan het begin van je zondagmiddag.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 43, 29 oktober 2023, aflevering 130 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 29 Oct 2023 om 14:41