Oog voor Omgeving

4 splinternieuwe platen in 1 uurtje

In deze podcast wordt het echt interessant en boeiend tijdens de 102e aflevering van Oor voor Omgeving. Er komen namelijk 4 splinternieuwe platen je oortjes blij maken.

 

We beginnen met Spinvis. De band kwam vorige week vrijdag, dus 7 april, met een geweldig mooi album, Be Bop A-Lula. Je hoort hiervan 1 toepasselijke plaat, want het heeft alles met de lente te maken. Hier blijft het niet bij, want ook Depeche Mode komt langs met een geweldige plaat. Dit is weer afkomstig van het album Memento Mori dat 24 maar is uitgekomen. Ook echt om te snoepen, zo lekker.

 

Het blijft boeiend, want er komt een hele speciale cover langs dat oorspronkelijk gezongen is door Chris Isaac en nu wordt gezongen door Parra for Cuva & Anna Naklab. Een zeer verrassende uitvoering van Wicked Games.

 

Duifje Max voelt zich extra stoer, want hij heeft een 12 inch gevonden dat over hem zelf gaat. Superfly Guy. Grappig natuurlijk, maar hij vond hiervan een leuke versie in mijn 12 inch verzameling die hij heeft verkozen als de 12 inch van de week.

 

Dan komt er alweer een splinternieuwe plaat je blij maken. Dit keer van U2. De band heeft op 17 maart een prachtig album uitgebracht, Songs of Surrender, en daarop staan allemaal bekende songs, maar wel in zeer bijzondere jasjes. Hiervan ga je dus eentje horen in dit uurtje.

 

Hondje Breezer heeft er lang op moeten wachten, maar dit keer komt echt Sinéad O'Connor langs met een geweldig mooie live versie van haar debuutsingle. Dit is opgenomen in het jaar 2013. Breezer komt tenminste kwispelend in mijn studio om me het allemaal te laten horen.

 

Dan wordt het even speciaal. Een plaat van David Bowie gaat je verbazen, want het jasje is vrij nieuw, maar de plaat is uit 1983. Het verzoekhoekje is er nu ook gelukkig weer. Ik draaide in mijn aller eerste aflevering Beatbox Diversion 7.. Dit was tijdens een live sessie in de BBC Studio. Nu ga je de albumversie horen dat op het debuutalbum staat van deze bijzondere band.

 

Wat wel grappig is dat na Art of Noise een hele oude plaat voorbij komt, uit 1959 om precies te zijn en daarna komt de laatste en 4e splinternieuwe plaat van vanmiddag voorbij, dit keer van Vreemde Kostgangers, want op 17 maart verscheen hun 3e en laatste album Mist en daar krijg ik te horen dat ik bijna tijd te kort heb om je deze plaat helemaal uit te laten draaien. Of dit ook echt gaat lukken, merk je wel als je tot en met het eind blijft luisteren.

 

In ieder geval krijg je deze 10 platen geserveerd.

 

1: Spinvis - Lente.

2: Depeche Mode - Speak to me.

3: Parra for Cuva & Anna Naklab - Wicked Games.

4: Duifje Max met de 12 inch van de week: SExpress - Superfly Guy.

5: U2 - City of blinding lights.

6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Sinéad O'Connor - Troy.

7: David Bowie - China Girl.

8: Verzoekhoekje: Art of Noise - Beatbox Diversion 1.

9: Brooke Benton - It's just a matter of time.

10: Vreemde Kostgangers - Tijd te kort.

 

Ben je nieuwsgierig naar de 4 nieuwe platen en de rest, leg je oor dan bij je speakers in een willekeurige omgeving, dan weet ik zeker dat je een leuk uurtje krijgt voorgeschoteld.

 

Veel luisterplezier!

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 15, 16 april 2023, aflevering 102 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 16 Apr 2023 om 13:41