Oog voor Omgeving

Welkom in mijn plezierig domein

Het is nu 54 jaar en 51 weken geleden dat ik ben geboren. Ik heb een zeer afwisselend leven tot dusver en daar ben ik reuze gelukkig mee.

Er zijn heel wat gebeurtenissen geweest waar ik niets meer mee te maken heb. Sterker nog. Die tijden zijn voorbij en ik leef nu in een prachtige tijd.

 

In het nieuws lees je alles over die 1,5 meter. Over die Grapperhaus, Over digitale verkiezingen die totaal ongeloofwaardig leken en opeens wel weer betrouwbaar waren. Dat ik heel veel lees over steekpartijen, schiet incidenten, dat er veel gaande is omtrent het wel of niet dragen van mondkapjes. Dat heel veel mensen een kort lontje hebben. Dat mensen via de sociale media worden bestookt met haatberichten. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

 

In mijn eigen domein bemerk ik dat de toegankelijkheid binnen onze gemeente Westerkwartier soms ver te zoeken is. Raak ik verstrikt in bepaalde rotondes binnen Tolbert en Leek. Is de Midwolderweg een zeer gevaarlijke omgeving als voetganger, zeker als je zo slechtziend bent als ik, en dat kennelijk iedere burger binnen deze gemeente maar hun eigen opritten mogen aanleggen, zodanig dat de voetpaden bijna niet meer te begrijpen zijn als je zo’n beroerd gezichtsvermogen heb als ik. Het grote voorbeeld is de Waezenburglaan in Leek. Daar mag kennelijk alles maar van de gemeente Westerkwartier.

 

Het voordeel is wel, dat ik samen met mijn lief een prachtig leven heb. We merken dat mensen die we tegenkomen, allemaal even attent zijn, dat we zonder veel ellende worden geholpen als we even verdwaald zijn en zo merken we eigenlijk de rest van de ellende op deze wereld maar weinig. Wij hebben uiteraard ook wel door dat er dingen zijn die we ook lastig vinden. Dat we in sommige situaties ook denken, waarom zoiets moet gebeuren. Maar over het algemeen leven we in ons eigen mooie wereld. Onze eigen domein, waar we enorm van genieten.

 

Zo waren we vanavond weer bij De Postwagen voor onze wekelijkse borrel. Bitterballetjes en een heerlijk wijntje. De mensen van De Postwagen zijn zo ontzettend vriendelijk, dat we het echt als onze stamkroeg mogen noemen. Gezellig, goed vertoeven en dat allemaal in een keiharde wereld waar het soms zoeken is naar geluk. Gelukkig hoeven Anne en ik niet ver te zoeken naar het zelfde geluk, want we zitten er letterlijk middenin.

 

Welkom in ons plezierig domein.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Vienna Symphonic Orchestra Project - Welcome to the Pleasure Dome.

Laatst vernieuwd: 03 Sep 2020 om 23:28

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!