Oog voor Omgeving

We leven op een prachtige planeet

Onze prachtige planeet!

Zondag, 22 augustus, merk je dat je midden in de realiteit bent beland. Om 12u00 begin ik met Oor voor Omgeving bij Radio Duivenstraat dat in het teken staat van het klimaat en de aarde.

Je gaat merken dat de equinox weer er aan zit te komen. Het moment dat de zon loodrecht op de evenaar staat. Als het zomer is, wil iedereen graag naar de zee, want daar word je toch helemaal vrolijk van, en dat gevoel wil je natuurlijk vast blijven houden. Als de dag morgen weer aanbreekt ga je goed nadenken wat je dan wilt gaan doen, wellicht hoor je dan wel een wolf huilen, want die krijgt ook steeds minder bewegingsruimte. Er gaan tegenwoordig aardig wat mensen de ruimte in, die zijn dan ver boven de wolken aan het rond zweven en als je toch boven bent, kun je ook ervaren hoe Antarctica er bij ligt. Hopelijk ligt daar nog wel een bult sneeuw en ijs. Dat je vanaf die hoogte goed kan zien dat sommige gebieden zo zijn aangetast door de mens, dat veel oogsten verloren zijn gegaan. Dat we toch nog op een prachtige planeet leven, hoor je aan het einde van deze uitzending wel.

Ik vind het best wel eens nodig om ons gedrag, omtrent onze mooie planeet, duidelijk te maken dat we toch anders moeten leven als wat we tot dusver aan het doen zijn.

Als je zondag luistert naar Oor voor Omgeving, raak je wellicht bewust van onze mooie en bijzondere aardbol.

Je kunt de volgende nummers verwachten.

1. Jean-Michel Jarre - Equinoxe V.
2. Yello - To the sea.
3. Orchestral Manoeuvres in the Dark - Hold again.
4. Duifje Max met de 12 inch van de week: A-Ha - Cry Wolf.
5. Fleedwood Mac - In the back of my mind.
6. Hondje Breezer met het concertkaartje: Talk Talk - Tomorrow started.
7. Mike Oldfield - Far above the clouds.
8. Nightwish - Harvast.
9. Vangelis - Antartic Echo’s.
10. André Vásáry - What a wonderful world.

Wil je dit allemaal niet missen, leg je oor dan bij je computer, smartphone, tablet of welke radiodrager dan ook in een willekeurige omgeving.

Tot zondag 12u00!

Je kunt Oor voor Omgeving altijd live beluisteren door op de link hiernaast te klikken. Luister live naar Radio Duivenstraat. Je hebt hiervoor dan wel het programma Tune-In nodig.

Wil je luisteren via een andere player, kijk dan op de website van Radio Duivenstraat waar je de gewenste player kunt uitkiezen.

Laatst vernieuwd: 20 Aug 2021 om 20:29

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!