Oog voor Omgeving

Veilig in mijn eigen vallei

Nu was ik de hele middag wel in mijn radiostudio. Tracklist uitzoeken en wat losse opnames maken. Ik was dus wat aan het voorbereiden omtrent mijn toekomstige uitzendingen.

 

Ik zet, als ik in mijn studio bezig ben, mijn iPhone op ‘Niet storen’, want dan weet ik zeker dat er geen piepjes, bliepjes en dat soort geluiden in mijn opnames terecht komen. Eenmaal klaar, las ik wat nieuwsberichten op de app van de NOS en De Volkskrant en ik las dat er weer enge dingen gaande waren in onder andere Rotterdam. Een 1 of andere schietpartij. Ja, mensen leren het ook nooit om zonder geweld te leven. We hebben het allemaal over die vreselijke oorlog in de Oekraïne, maar wanneer kijken we nou eens naar het gedrag van mensen die vinden om het zelfrecht in handen te nemen.

 

Of het nu oorlog is in het verre buitenland, of om een schietpartij in ons eigen land, er vallen alleen maar slachtoffers of zelfs doden en dat in ons eigen kikkerlandje, wat vaak gezien wordt als een veilig land. Hier hebben we nogal last van korte lontjes en dergelijke.

 

Dan is het best fijn om je terug te kunnen trekken in je eigen radiostudio. Lekker bezig gaan met je hobby. Even geen ellende op mijn NOS- of Volkskrant-app, nee, gewoon lekker muziek draaien en dat wat later aan je laten horen via mijn gezellige Oor voor Omgeving.

 

Ik heb een dagafsluiting uitgezocht dat ik met toeval tegenkwam op YouTube. Het gaat over vrede in een vallei. Laat ik mijn radiostudio maar zien als mijn eigen vallei, dan voel ik me lekker veilig.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Johnny Cash - Peace in the Valley, Live.

Laatst vernieuwd: 06 May 2022 om 20:37

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!