Oog voor Omgeving

The Market Hotel viel me zwaar tegen

Gisteren was het op 2 fronten een bijzondere dag. Allereerst had ik mijn radioprogramma van 31 oktober klaar gemaakt. Woensdag al met wat babbels begonnen en gisteren heb ik het alles in elkaar gezet. Dus in 2 dagen, in totaal 5 uurtjes, de boel voor elkaar. Dat ging dus lekker en de aflevering is weer een mooi geheel geworden.

 

Gisteravond was ik met een goeie vriend uiteten in The Market Hotel aan de Grote Markt te Groningen. Dit hotel had ik voor het eerst op 8 oktober bezocht voor een zakelijke meeting, en toen was ik al nieuwsgierig naar het restaurant, en gisteren was het dus de eerste keer dat ik daar ging dineren.

 

Ik was er om 18:50 uur. Lekker op tijd, want we hadden om 19:15 uur afgesproken en de taxi had me dus lekker op een goeie tijd afgeleverd bij het hotel. Ik werd keurig ontvangen. QR-code laten zien en zo liep ik met een leuke dame naar tafeltje 36. Ze vroeg of ik al wat wilde drinken en ik koos voor een Merlot.

 

Het viel me op dat het erg druk en lawaaierig was. Wel jammer, want zo wordt het wat lastig om goed met elkaar te gaan kletsen. Wat me ook op viel, dat de ingang meteen bij het restaurant was. Het leek erop of een deel van het restaurant in de ontvangsthal van het hotel was geplaatst. Ik was er 8 oktober ook al, weliswaar in een andere ruimte, maar toen ik op 8 oktober het hotel in liep, zag ik totaal geen restaurant. De ontvangsthal was keurig ruim en netjes. Alleen dat was gisteren dus volledig verdwenen.

 

Mijn vriend kwam rond 19:15 uur bij me. Het viel hem ook al op dat het wat lawaaierig was door de vele gasten. Hij vroeg nog om een ander tafeltje, waar het wat rustiger kon zijn, maar die was er dus niet.

 

We kregen een soepje vooraf. Die was lekker, maar ondertussen kreeg ik het wel koud, want de ingang was regelmatig aanwezig, dus de kou kwam, doordat de deur vaak open stond, naar binnen. Ik had inmiddels aardig koude voeten gekregen.

 

Na het soepje kregen we ons hoofdgerecht. Dat was erg lekker, maar een beetje weinig. Er zat niet  eens groenten bij. De frietjes waren heerlijk en mijn kipgerecht was ook lekker, alleen was ik na een kwartiertje of zo al klaar met het diner. Het was wat karig.

 

Na het diner hoefde ik geen toetje. Ik nam wel een wijntje. De wijnglazen waren voor een kwart maar gevuld. Dus ook lekker op bezuinigd. Het voordeel is wel, dat we onze avond niet hebben verveeld. We hebben het hartstikke gezellig gehad, maar dat had ook op een goedkoper adres gekund.

 

Voor dit kleine hapje, de kou, de te lege wijnglazen, betaalden we in totaal €86,-. Dit deelden we door 2 en dus was het een nogal karig diner en de rest voor €43,- duur zat. De bediening was trouwens perfect. Daar is niks op aan te merken, maar of ik er met Anne nog eens naar toe ga, daar moet ik zelf nog even goed over nadenken.

 

In ieder geval was ik weer rond 22:30 uur bij Anne. Heerlijk warm, mijn voetjes kwamen weer goed in de warme wereld terecht en zo was de donderdag alweer voorbij.

 

Dus wil je eens dineren bij The Market Hotel, en je wilt je geld graag op een snelle manier kwijt, dan ben je daar op het goeie adres. ;)

 

Ik heb daarom nu een toepasselijke dagafsluiting voor je klaar staan. Een echte oldie. Je kent het vast en zeker.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Eagles - Hotel California.

Laatst vernieuwd: 22 Oct 2021 om 22:37

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!