Oog voor Omgeving

Samen in de regen

Vanavond hebben Anne en ik het super gezellig gehad. Anne haar loopmaatje, Tineke, hadden we uitgenodigd om eens met ons uiteten te gaan. Tineke mocht uitzoeken waar, en dat is Vandaag geworden. Vandaag zit in het centrum van Leek.

 

Dit keer hoefde we geen taxi te bestellen, want Tineke haalde ons op. Wat wel leuk was, dat Tineke ooit wel taxichauffeuse is geweest. Dus hadden we in principe toch een taxi. Haha.

 

Rond 19:00 uur waren we wel in het centrum. Nog even een plekje zoeken voor de auto en toen Tineke ons ophaalde regende het al, dus ook in het centrum hielden we het niet droog.

 

De auto achter de Liekeblom geparkeerd en gelukkig was het overdekte Liekeblom nog open dus zijn we binnendoor naar de Dam gelopen. Eenmaal weer buiten de Liekeblom toch nog even door de regen naar Vandaag. Toen stopte er een auto en we dachten eerst dat hij vroeg om de weg te vragen, maar zijn dochtertje die in de auto zat, vroeg hoe het is om blind te zijn. Dat meisje zei, voordat haar vader ons aansprak, of wij ook zielig waren. Tineke sprak hem als eerste aan en Anne kon vertellen dat we absoluut niet zielig zijn en dat we ons prima redden. Het regende nog steeds en ik wou nu toch wel naar Vandaag. Dat had die vader die dus droog in de auto zat, ook wel door en zo liepen we naar Vandaag. Uiteraard de man bedankt dat hij toch zijn dochtertje op een goeie manier antwoord kon geven op haar vraag door ons hierover aan te spreken. Zo heeft het dochtertje toch weer wat nuttigs geleerd vanavond.

 

Eenmaal binnen werden we goed opgevangen door Harry en bracht ons naar ons gereserveerde tafeltje. We hebben super lekker gegeten en we zaten ook goed op de praatstoel. Anne en Tineke kennen elkaar al beter, want ze maken elke week een leuke en gezellige wandeling, maar ik kende Tineke alleen maar als ze Anne ophaalt. Dus nu weet ik ook precies wie Tineke is.

 

Rond 21:30 uur gingen we weer richting ons huis. Het was inmiddels weer droog gelukkig en eenmaal thuis, namen we afscheid van Tineke en zitten we nu heerlijk op de bank met een heerlijk wijntje na te genieten van deze geslaagde en fijne avond.

 

Omdat we bij de heenreis nogal nat waren geworden, heb ik een leuke dagafsluiting voor je klaar staan. Dit is een fragment uit de moderne versie van ‘Ja zuster, nee zuster.’

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Ja zuster, nee zuster - Samen met u onder een paraplu.

Laatst vernieuwd: 20 May 2022 om 23:05

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!