Oog voor Omgeving

Nu kan het echt van start gaan

Er viel vanmorgen een heel mooi pakketje in onze brievenbus. Mijn microSD-adapter was binnen. Heel mooi, want dan kon ik vandaag meteen beginnen met opnemen op de Rode Caster. Dat kon natuurlijk ook wel zonder die adapter, maar nu kan ik het ook meteen weer terug luisteren op mijn laptop.

 

Ik maakte de envelop open waar de adapter in zat. Het blijkt een super klein dingetje te zijn. Iets wat je snel kunt verliezen. Het is een adapter waar je dus je microSD-kaartje in kan stoppen en dat kan dan weer in mijn USB-c van mijn laptop.

 

Ik gelijk naar de studio en kijken of het ook allemaal werkt. Dat was het geval. Ik kon alle bestanden bekijken en beluisteren dat op het microSD-kaartje staat. Hartstikke mooi natuurlijk. Zo kan ik op een simpele manier de bestanden via mijn laptop naar Radio Duivenstraat sturen.

 

Ik heb gelijk al mijn samples opgeslagen op de microSD en ik heb gelijk even een mini-uitzending gemaakt. Dit heb ik gedaan om de verschillende kanalen goed af te stemmen. voor wat betreft het volume. Zeer belangrijk natuurlijk. Het leuke is dat mijn samples erg leuk te horen zijn als ik ze start door mijn uitzending heen. Echt geinig.

 

Alle opnames die de Rode Caster heeft opgeslagen op de microSD, heb ik een andere naam gegeven, zodat ik kan herkennen welke opname het precies is en zo ben ik nu echt klaar om eens een echte proefuitzending van een uur te gaan maken. Daar ga ik de komende dagen aan werken.

 

Als ik dan zelf tevreden ben, heb ik nog 2 weken de tijd om mijn officiƫle uitzending in elkaar te knutselen. Mijn gevoel zegt dat dit echt wel gaat lukken.

 

Ik heb er bijzonder veel zin in. Het gaat me ook steeds makkelijker af en de mini-uitzending van vanmiddag, heb ik ook even aan Anne laten horen en ze vond dat ik het leuk deed. Dat is al mooi meegenomen.

 

In de mini-uitzending had ik het nummer draaien wat ik nu als dagafsluiting heb uitgekozen. Het is van Dead Can Dance. Alleen dan hoor je mij er deze keer niet doorheen en ook mijn samples zijn hierin nog niet te horen. De primeur hiervan ligt echt bij Radio Duivenstraat. ;)

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Dead Can Dance - Anabasis.

Laatst vernieuwd: 15 Apr 2021 om 21:37

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!