Oog voor Omgeving

Met een Apecar door Tolbert

We hadden vandaag weer een afwisselend dagje. Het begon rustig. Ik was rond een uurtje of half 10 wel beneden. De dag kon beginnen.

 

Ik werd in een half uurtje tijd 2 of 3 keer gebeld vanwege het Oogcafé Westerkwartier. Ik kreeg gelukkig alleen maar aanmeldingen binnen. Gisteren had ik nog maar 3 aanmeldingen, maar vandaag zijn het 7 mensen in totaal die naar het Oogcafé komen. Dus met mij meegerekend zijn het er 8. Daar ben ik erg blij mee, dus kan het alles morgenmiddag gewoon doorgaan.

 

De Schutse gebeld om het totaal aantal mensen door te geven en zo kon de dag al goed beginnen.

 

Tijdens het belletje met De Schutse, werd er aangebeld. De ketelmonteur stond op de stoep. Die zou pas in de middag komen, maar ik vond het super dat hij er al was. Dus ik vertelde De Schutse dat ik wel even terug belde en liet de ketelman binnen. We hebben namelijk een storing in de warmte toevoer van onze kranen. We krijgen wel warm water, maar na ongeveer anderhalve minuut wordt het weer koud. Dan weer warm, koud en ga maar even zo door. Het gekke was, toen de monteur naar de ketel keek, dus nog niks had gedaan en ik de warme kraan had aangezet, was er niks aan de hand. Het warme water bleef warm. Jaja, heb ik weer. Maar de ketelman gaat toch proberen om een nieuwe ketel te regelen. Die van ons is al 21 jaar oud en dus echt wel eens aan vervanging toe. Dit klonk als muziek in mijn oortjes. Eindelijk een nieuwe. Het is natuurlijk nog afwachten, maar het lijkt er op dat de storing omtrent het warme water ook even verholpen is, want ik heb nog geen koud water gevoeld als ik de warme kraan open zet. Dus hopen we dat we nu wel voor een nieuwe ketel in aanmerking komen. Stabiel kan ik het nog niet noemen, omtrent de huidige ketel.

 

Vanmiddag niet zoveel gedaan. Is ook wel eens lekker. Vanavond kwam Allard bij ons op bezoek en hij is er nog steeds. Hij blijft ook even een nachtje slapen en zo hebben we het over de plattegrond van Tolbert gehad. We vertelde aan Allard dat we vorige week veel hebben gelopen. We wilden lopend naar de Postwagen, maar dat was niet gelukt. Allard pakte zijn telefoon en pakte Google Maps en vertelde wat er allemaal in Tolbert te zien is. Welke bedrijven, welke straten, welke winkels en ga zo maar even door. Dit was gewoon leuk en grappig. Zonder dat we het kunnen zien, weten we nu wel waar alles zo’n beetje is gevestigd.

 

Allard heeft ooit samen met Anne een Vespa-handel gehad. Ik zie me gelijk al in een Apecar een ritje maken door het leukste dorpje van het Westerkwartier, Tolbert dus.

 

Vandaar deze muzikale dagafsluiting.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Roots Syndicate - Mockin’ Bird Hill.

Laatst vernieuwd: 08 Sep 2020 om 22:32

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!