Oog voor Omgeving

Je zou er bijna koorts van krijgen

De uitzending van zondag wordt heel bijzonder. Mijn Oor voor Omgeving begint dan voor de 65e keer naar het journaal van 12:00 uur en dat uiteraard allemaal bij de kleinste en kleurrijkste omroep van Hilversum, Radio Duivenstraat.

Wat de uitzending zo bijzonder maakt, dat we gaan beginnen in een rocktempel. Jaja, dat op de zondagmiddag. De tweede plaat is wel heel bijzonder te noemen. Je hoort namelijk een geweldige mix van Elvis Presley. Een prachtige combinatie van Crawfish, uit de film King Creol, Fever en Surrender. Echt een kippenvel momentje.

Daarna gaan we met ons allen naar een nachtcafé. Echt erg leuk. Dit geeft een geweldige stoot energie, waar Patrick Cowley, dankzijn duifje Max, de gelegenheid krijgt om je die energie op te wekken. Dan komt er een hele unieke en prachtige combinatie van Air en Jean-Michel Jarre. Wat kan muziek je dan toch bijzondere momenten bezorgen.

Hondje Breezer heeft een heel leuk concertkaartje gevonden. Mijn uitzending begint altijd met het intro-praatje. Daaronder hoor je Hot Water van Level 42. Het mooie is nu, dat Breezer hiervan een geweldig leuke live opname heeft gevonden. Echt te gek. Dat wordt dus echt swingen.

Daarna komt de rust even terug door Vangelis, maar daarna gaan we lekker door feesten met een hele leuke minimix van Ben Liebrand. Of het feestje nu in De Jordaan wordt gevierd? Geen idee. Dat legt Eva de Roovere wel even uit. Het is wel mooi dat jij je eerst helemaal alleen voelt, maar na dit alles, blijkt dit allemaal nogal mee te vallen.

Al nieuwsgierig waar ik zondag na het journaal van 12:00 uur mee kom? Hier dan alvast de oplossing van het muzikale raadsel.

1: Vreemde Kostgangers - De Roxy.
2: Elvis Presley - Craw-Fever.
3: Orchestral Manoeuvres in the Dark - Night Café.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Patrick Cowley - Menergy.
5: Air & Jean-Michel Jarre - Close your eyes.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Level 42 - Hot Water.
7: Vangelis - Dream in open place.
8: Minimix: Herb Albert - Keep your eye on me.
9: Eva de Roovere - De Jordaan.
10: Hozier - To be alone.

Een lijstje om je vingers bij af te likken, althans als jij je oor zondagmiddag direct na 12:00 uur  bij de radio legt in welke omgeving dan ook. Dan begint je middag tenminste met heerlijke en verrassende muziek.

Het is nu zondagavond. Duifje Max is wat moe, daarom komt hij nu met de wat kleinere en kortere 7 inch van de week. Dat is deze keer van Simple Minds met Oh Jungleland. Zoals elke zondag sluit ik af met de singleversie van de geweldig mooie 12 inch van de week die je vanmiddag ook weer langs hoorde komen als vierde plaat in mijn uitzending. Dat allemaal dankzij de stoere en sterke Max.

Heb je mijn uitzending vanmiddag gemist of wil je het nog een keertje beluisteren? Dat kan. Luister naar de 64e uitzending van Oor voor Omgeving.

Bonne nuit!

Dagafsluiting: Simple Minds - Oh Jungleland.

Laatst vernieuwd: 24 Jul 2022 om 19:18

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!