Oog voor Omgeving

In mijn herinneringen vind ik het winterlandschap prachtig

Het is winter, koud, wit, rijp aan de bomen en er kan op sommige plaatsen al wat geschaatst worden. De temperatuur van vannacht was hier iets van -8 graden. Lekker frisjes zeg maar.

 

Eindelijk een beetje winter in ons land. Alleen wat ik zelf opmerk vandaag, dat ik dit alles niet meer kan zien. Gelukkig nog wel voelen, maar ik vond het altijd prachtig om de bomen vol in de rijp te zien staan. Zonnetje erop, strakblauwe lucht en zo ook de rest van het landschap is dan prachtig gehuld in een witte waas.

 

Zo heeft elk seizoen natuurlijk zijn mooie kanten. De lente komt er weer aan. Dan staat alles weer in bloei, worden de bomen weer voorzien met het jonge blad. Ook in de zomer heb je mooie natuurverschijnselen. De Herfst met het verkleuren van de bladeren aan de bomen en ga zo maar even door.

 

Elke keer als in dit geval de winter aanbreekt, ben ik jaloers op diegene die dit volop kunnen bekijken en beleven. Wees gerust, ik ben niet depri of zo, integendeel, alleen begin ik me steeds meer te beseffen dat ik de mooie natuur niet zo kan beleven met mijn ogen als vroeger.

 

Op Facebook is iedereen enthousiast op de mooie kiekjes die ze gemaakt hebben. Terecht, want het kan zo mooi zijn. Maar hoe mooi zou het zijn dat ik dit zelf ook kan gaan doen. Ik zie me vroeger nog rondlopen met een camera om prachtige foto’s te maken van de omgeving rond ons huis. Bij Landgoed Nienoord is zo’n winterlandschap ongelofelijk mooi. Wat verderop bij ons in de buurt, bij de Tolbertervaart, is de omgeving ook zo bijzonder met die coulissen landschap, waar het Westerkwartier zo bekend om is. Dat fotograferen heeft niet zoveel zin meer. Kan de foto’s niet meer goed zien. Wel een klein beetje, maar het spontane is er wel af.

 

Ik heb vanwege dit verhaaltje wel een toepasselijke dagafsluiting. Vivaldi kwam ooit met het stuk van de vier jaargetijden, maar ik heb hiervoor wel het stuk van de winter voor jullie klaarstaan. Wel in een iets andere versie als dat jullie gewend zijn van Vivaldi zijn eigen compositie. ;)

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Jean-Michel Jarre & Patrick Rondat - Vivaldi’s Four Seasons Winter.

Laatst vernieuwd: 31 Jan 2021 om 21:30

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!