Oog voor Omgeving

Ik werd er letterlijk koud van

Het is vandaag een trieste dag. Vangelis is afgelopen dinsdag overleden. COVID is de boosdoener, maar we verliezen een geweldige synthesizervirtuoos.

 

Ik kreeg het bericht aan het begin van de avond te lezen. Ik schrok daar van. Voor mij is Vangelis erg belangrijk geweest. Ik heb al zijn albums en zijn muziek blijft absoluut uniek. Ik heb hem helaas maar 1 keer live gezien. Dat was bij het Eureka concert op 18 juni 1991 aan de Boompjes te Rotterdam. Vangelis is daarna nooit meer in Nederland geweest om een concert te geven, dus was ik achteraf toch wel bij een unieke avond. Zeker na het nieuws van vanavond.

 

In de jaren 80 was ik al een verzamelaar van zijn werk. Zo heb ik een tijd gezocht naar een platenzaak die het album Antarctica in de schappen had liggen. Dit album was alleen maar via Japanse import verkrijgbaar en dat was in die tijd voor mij een te dure aanschaf. Maar bij een platenbeurs in de Martinihal Groningen, zag ik dezelfde Japanse import liggen. Ook een duur dinkie, maar ik had er deze keer echt voor gespaard en zo ging ik met een knetter goed humeur weer naar huis met Antarctica.

 

Ja, Evanghelos Odysseas Papathanasiou, de volledige naam van Vangelis moeten we nu gaan missen. Gelukkig heeft hij een geweldig mooie muzikale nalatenschap voor ons achter gelaten.

 

Omdat ik schrok van dit nieuws, heb ik een track van het album Antartica voor je klaarstaan als dagafsluiting en eerbetoon voor Vangelis. Ik werd van het nieuws over zijn overlijden er letterlijk koud van.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Vangelis - Antarctic Echo’s.

Laatst vernieuwd: 19 May 2022 om 22:23

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!