Oog voor Omgeving

Ik kan weer wat beter zien!

Bert laat zijn nieuwe zonnebril zien.Vandaag is het een echte feestdag. Ja, alweer. ;)

Vandaag bestaat mijn website, waar je nu dit verhaaltje op leest, precies 2 jaar. Het is werkelijk ongelofelijk hoe mooi mijn site op de achtergrond werkt en dat ik daardoor op een makkelijke manier je leuke blogs kan laten lezen. Ook wordt deze site goed bezocht, maar daarover straks wel wat meer.

 

Ik stond vanmorgen op en nog geen 10 minuten later werd ik door Pearl gebeld dat mijn bril klaar was en kon worden opgehaald. Dat vond ik geweldig nieuws. Ik moest nog wel even boodschappen halen bij de Jumbo, maar daarna konden we samen naar het centrum van Leek om de zonnebril te gaan halen.

 

Eerst naar de Jumbo. De boodschappen uitzoeken was niet zoo ingewikkeld, maar ik was mijn bankpasje vergeten, want ik had even een andere jas aan, dus kon ik zonder boodschappen eerst weer naar huis lopen, pasje pakken, weer naar de Jumbo, en daarna weer terug naar huis. Ach, zo heb ik toch in een uurtje tijd en rondlopen in de winkel, zo’n 3,5km gelopen.

 

Daarna naar Leek. Jippie. De bril halen. Dit ging perfect. De man van de Pearl zette me de bril op mijn neus en ik was meteen perplex. Ik zag ineens veel meer details. Ik zag dat er een bepaald motief op de wand was getekend en ik zag wel een reclamezuil in de winkel, maar met mijn gewone bril zag ik alleen maar het licht. Eenmaal de zonnebril opgezet te hebben, zag ik dat er ook nog wat op geschreven stond. Wat er te lezen was, kon ik niet ontrafelen, maar dat er tekst op stond kon ik wel zien. Dat viel ook helemaal weg met mijn gewone bril.

 

Heel bijzonder allemaal. Na betaald te hebben en de winkel uitgelopen te zijn, gingen we naar de Zeeman. Ik had mijn nieuwe zonnebril nog op en ik was werkelijk verbaasd hoe veel ik eigenlijk extra kon waarnemen. Ik vond zonder problemen de ingang van de winkel en ook de obstakels kon ik mooi omzeilen. Daarna gingen we naar Vandaag, een lunchroom in Leek. Dat zit trouwens naast de Pearl. Daar wat gedronken en Anne bleef even in Vandaag zitten, en ik ging even snel naar de DA. Mijn geurtje opgehaald, Dior Fahrenheit, en toen meteen weer terug naar mijn liefje.

 

Alles ging goed. Ben niet verdwaald, wat trouwens weinig voorkomt, en het verbaast me enorm hoeveel contrast kan doen om extra te kunnen zien.

 

Anne en ik hebben ook bij Vandaag heerlijk gedineerd. Lekkere schnitzel gegeten en met een lekker wijntje. Rond 18:50 uur was onze taxi er weer om ons naar huis te brengen.

 

Ik ben super blij met mijn nieuwe zonnebril. De bril heeft 75% verdonkerde glazen, gepolariseerd en op sterkte. Het verbeterde zien komt doordat de glazen dus gepolariseerd zijn. Dat scheelt een flinke jas voor wat betreft het contrast.

 

Nog even terugkomend op mijn jarige website. Ik heb in 2 jaar tijd 29.130 bezoekers mogen ontvangen, heb ik 595 verhaaltjes geschreven in mijn blog, waarvan 493 dagafsluitingen, 9 concertverslagen, 79 algemene verhaaltjes en 13 over mijn slechtziendheid.

Uiteraard bestaat mijn site uit meerdere pagina’s. Zo schrijf ik wel eens wat tips over de Apple speledingetjes, kun je mijn geschiedenis lezen en kun je mijn concertagenda doorsnuffelen.

 

In ieder geval ga ik gewoon door met mijn Oog voor Omgeving. Daarom heb ik nu ook weer een dagafsluiting voor je klaarstaan. Dit keer is het Sheena Easton met For your eyes only. Dit komt doordat de verkoper van Pearl me wel op James Bond vond lijken. Haha.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Sheena Easton - For your eyes only.

Laatst vernieuwd: 23 Oct 2021 om 19:44

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!