Oog voor Omgeving

Het olifantje is dichterbij dan je denkt

Ik kocht mijn Rode Caster Pro (Rode) op 1 april dit jaar. Daarna begon ik 11 april er echt wat mee te doen. Toen maakte ik mijn aller eerste proefuitzending op mijn Rode. Dat duurde toen maar iets van 12 minuten, en er zaten toen ook maar 2 platen in. Een single uit 1975 en  een 12 inch uit 1984. De single die ik draaide was dus het eerste plaatje wat ik ooit op heb genomen tijdens een uitzending. Ok. Het was wel een proef, maar het was wel de eerste. Daarover straks wat meer.

 

Vandaag was het deels een radiodag. Ik heb de 11 platen ingesproken voor mijn 25e uitzending die op 24 oktober wordt uitgezonden bij Radio Duivenstraat. Jaja, dit wordt echt een feestelijke aflevering. Er zit ook een super geinig plaatje bij. Die plaat heb ik al eens gedraaid als begin, maar die ik volgende week laat horen is een ontzettend leuke remix. Welke plaat dit is, hoor je volgende week wel, maar ik was verbaasd dat deze remix er was. Ik heb het nu in ieder geval in bezit.

 

Nu terugkomend op mijn aller eerste proefuitzending. Ik draaide daarin dus een single uit 1975. Dit was in dat jaar ook mijn eerste single in mijn toen nog lege muziekverzameling. Daarna is mijn muziekverzameling enorm gegroeid. Heel wat LP’s, CD’s, 12 inches, 7 inches, CD-singles en ga nog maar even zo door. Ook veel uniek materiaal die je alleen maar aantreft bij beurzen of fanclubdagen.

 

In 1975 werd ik 10 jaar. Ik kreeg toen een kleine platenspeler op mijn verjaardag met die ene single. Het gaat over The Elephant Song van Kamahl. In mijn uitzending van volgende week komt er ook een plaat voor waarin letterlijk een olifant in is te horen, alleen het is dan niet deze dagafsluiting. Maar ik vind het wel leuk om je mijn aller eerste single te laten horen, waardoor mijn muziekverzameling is begonnen te groeien, net als ik. ;)

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Kamahl - The Elephant Song.

Laatst vernieuwd: 16 Oct 2021 om 00:08

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!