Oog voor Omgeving

Het jaar van de slang

Het jaar waarin ik ben geboren, 1965, was het jaar van de slang. Wel toevallig, want ik vind een slang ook een prachtig beest. Vooral de Cobra. Prachtige kop.

 

Vanavond is het mijn eigen Oudejaarsavond. We hebben vanavond bij De Schutse gegeten. Dat was lekker. Terug gelopen naar huis. Ons nieuwe pad betreden, met die geleidelijn en de verhoging en zo de deur opengedaan en nu zit ik op onze nieuwe bank dit verhaaltje te schrijven.

 

In die 20.088 dagen zijn veel dingen gebeurd. Leuke dingen, spannende gebeurtenissen en hele andere verjaardagsfeestjes als die ik nu vier.

Ik weet nog wel dat ik jarig was en dat thuis vierde. Het huis propvol, iedereen voorzien van allerlei lekkere hapjes en zo ren je wat af op zo’n avond. Die tijd is voorbij. Nu ga ik met een klein groepje dineren in Veenhuizen. Sinds ik in 2015 alleen kwam te staan, vierde ik ook heel anders mijn verjaardagen. In Egmond aan Zee, in 2015 en 2016. In 2017 vierde ik mijn verjaardag bij De Mazzel te Leek. Toen met 15 mensen. In 2018 was ik dol blij met Anne. Alleen door haar bestralingen werd dat een kleine verjaardag. Ebel en IJmtje bezorgden ons een prachtige dag met als afsluiting een heerlijk diner bij Grand Italia. We hebben in 2019 onze beide verjaardagen toch nog een keertje gevierd in  februari 2019. Toen weer in Egmond aan Zee. En vorig jaar vierde ik mijn verjaardag alleen maar met mijn lieve Anne. Toen bij Hotel Van Der Valk in Hoogkerk. Knusjes, romantisch en super geslaagd.

 

Dit jaar gaan we saampies naar Hotel Bitter en Zoet te Veenhuizen. Daar ben ik wel eens geweest om eens een broodje of gebakje te nuttigen, maar nog nooit om daar te gaan slapen. Dus is het afwachten of we nu achter de tralies komen, of dat het een hele mooie hotelkamer is. Veenhuizen is natuurlijk niet voor niks een gevangenisdorp.

 

We zullen het wel merken. Het hotel ligt in een prachtige omgeving, dus we vermaken ons vast en zeker.

 

Ik schreef dat ik geboren ben in het jaar van de slang. Vandaar deze muzikale dagafsluiting. De laatste van mijn jaar.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Danny Vera - The year of the snake.

Laatst vernieuwd: 11 Sep 2020 om 21:23

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!