Oog voor Omgeving

Het dak staat in brand

Het was een gekke dag. Althans de middag was wat anders dan dat we gewend zijn. Onze huishoudelijke hulp kwam zoals elke week op vrijdagmiddag. Daar is natuurlijk niks vreemds aan. Maar tijdens dat de huishoudelijke hulp er was, gebeurde er iets heel snel. ;)

 

We kregen onze brandmelders eindelijk in ons huis. Als het aan onze verhuurder had gelegen, hadden we ze nu nog niet gekregen. Door mijn mailtje naar de verhuurder, met de mededeling dat die dingen verplicht zijn vanaf 1 juli en dat we hun bezit toch goed wilde beschermen, kregen we toestemming om de brandmelders aan te schaffen. Eerst voor een heel lullig bedrag, maar daar ging ik niet mee akkoord en kreeg ik later een telefoontje van een Engels sprekende monteur dat hij een afspraak wilde maken. Uiteraard heb ik geen moeite dat een Engels sprekende man me belde, maar ik verifieerde het eerst wel even bij de eigenaar van het bedrijf die de brandmelder kwam aanbrengen. Het was in orde en dus maakte ik een afspraak.

 

Vanmiddag kwam hij dan met 3 brandmelders. De man was reuze attent en dus waren we toch gerustgesteld. Onze huishoudelijke hulp was er ook nog, dat kwam mooi uit, want dan kon zij goed oordelen of de melders wel op de goeie plek terecht kwamen. De man was binnen 10 minuten wel klaar. De melders even getest en hoppa, daar ging hij er weer vandoor. Er hangt nu 1 in de woonkamer, 1 op de overloop op de eerste verdieping en 1 op zolder.

 

De batterijen gaan 10 jaar mee en de brandmelder zit met een magneet vast aan het plafond. Het merk is Fire Angle. Ik moet nog even uitzoeken wat de specs zijn van dit dinkie. Het maakt in ieder geval veel kabaal toen hij het even testte.

 

Zo kom ik op de dagafsluiting van vanavond. Blood Hound Gang had een hele leuke hit over dat het dak in brand staat. Dat leek me voor nu wel een toepasselijk liedje voor vandaag.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Blood Hound Gang - Fire Water Burn.

Laatst vernieuwd: 29 Jul 2022 om 21:18

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!