Oog voor Omgeving

Geboren tussen de transistorradio's

Volgens mij werd ik met een transistorradio geboren. Ik ben altijd al een fanatieke radioluisteraar geweest. In de jaren 70 van de vorige eeuw viel dat nog best mee, maar in de jaren 80 ontdekte ik dit prachtige medium. In 1981 hoorde ik bij Radio Veronica een concert van mijn grote held Jean-Michel Jarre. Dit programma werd aan elkaar gepraat door Lex Harding. Dit was voor mij ook de kennismaking met de muziek van Jean-Michel. Ik hoorde toen al hele bekende nummers. Oxygene, Equinoxe en Magnetic Fields. Het gaf me een heel bijzonder gevoel. Lekker in mijn eigen kamer thuis, luisterend naar het bijzondere concert. In die tijd, dus 1981, was Jean-Michel de eerste westerse artiest die in China een concerttour maakte.

 

Ik blijf dit concert wel de mooiste vinden. Prachtige muziek natuurlijk en zeker in die tijd was het heel bijzonder om dat te horen. Dat ook nog live op de radio. Dit concert zorgde bij mij ook de interesse naar Veronica. De radiouitzendingen waren in die tijd zeer speciaal. Veronica deed het toch maar. Rocknigt, Countdown Café, In The Mix, Bart en de Zwart, Curry en van Inkel en voordat In The Mix begon, had je de Stemband met Kees Schilperoort. De TROS had je ook wel. Best leuk. LP-Show, Soul Show, maar daar hield het wel mee op.

 

In 1981 was Orchestral Manoeuvres in the Dark ook net beroemd aan het worden. Ze brachten een prachtige LP uit, Hun debuut album. Architecture & Morality genaamd. Op dit album staan echte klassiekers. De bekendste is toch wel Maid Of Orleans. Ik heb zelf Orchestral Manoeuvres in the Dark bij Rocknight for Greenpeace gezien. Dat was in 1985. Dat was prachtig. Daar zag ik de band voor het eerst live. Ook daar werd Maid Of Orleans gespeeld.

 

Vanavond kom ik met een live versie van Maid Of Orleans uit 1981. Achteraf gezien wel een bijzonder moment. Niet wetende dat Orchestral Manoeuvres in the Dark nog steeds nieuw materiaal aflevert en nog regelmatig naar ons landje komt voor een concert.

 

Goedenacht en morgen staan we op in een vredelievende wereld!

 

Dagafsluiting: Orchestral Manoeuvres in the Dark - Maid Of Orleans (Live 1981).

Laatst vernieuwd: 25 Nov 2020 om 23:41

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!