Oog voor Omgeving

Een telefoontje helpt je meteen een stuk verder

Mijn zaterdagmiddag was weer gezellig doordat ik weer lekker aan het werk was in mijn radiostudio. Ik was nu aan het oefenen om tijdens de uitzending de verschillende kanalen op een goeie manier te bedienen.

 

Als er muziek wordt afgespeeld, moet de microfoon uitstaan, maar andersom is ook het geval. Ben ik aan het babbelen, en de muziek is even niet nodig, kan dat ook uitgezet worden door een mute-knop. Het is wel even wennen. Je kunt namelijk per kanaal het geluid uitschakelen, zodat je op bijvoorbeeld kanaal 5 een liedje alvast kan gaan klaarzetten, terwijl op kanaal 7 er nog een liedje te horen is. Het scherp zetten van het liedje op kanaal 5 mogen de luisteraars niet horen natuurlijk, en daar is ook weer een apart knopje voor. In het begin was het even je kop erbij houden, maar ik heb het al redelijk goed door. Meerdere keren geoefend en dus gaat het na meerdere keren proberen het in 1 keer goed.

 

Ik heb vanmiddag ook Bax-Shop gebeld. Ik wilde weten hoe ik de Macbook Air ook als muziekdrager kon laten horen op de Rode Caster. Ricardo hielp me daar goed bij. Hij vertelde me dat ik in de instellingen van mijn Macbook het uitvoerkanaal moet veranderen van interne speaker naar de Rode Caster. Toen Ricardo me dat vertelde vond ik me nogal dom, want dat is natuurlijk een logische stap, alleen zo wakker was ik kennelijk niet de afgelopen week.

 

Verder vroeg ik Ricardo of ik de inhoud van de micro SD-kaart ook via een USB naar SD adapter kon benaderen. De Rode Caster software op mijn Macbook is niet te gebruiken doordat de VoiceOver hier niet op werkt. Ricardo vertelde me dat dit kan. De bestanden worden als WAV-bestand opgeslagen en dus kan ik via zo’n SD adapter makkelijk bij mijn opgenomen programma’s. Het is zelfs mogelijk om rechtstreeks de programma’s op de Macbook op te slaan.

 

Ik was reuze blij met al deze antwoorden. Ricardo nam alle tijd en daardoor kan ik morgen weer verder met alle knopjes en schuifjes. Nu heb ik 3 kanalen in gebruik. Mijn microfoon op kanaal 1, mijn Macbook op kanaal 5 en mijn iPhone op kanaal 7.

 

Ik ga morgen in ieder geval een kleine uitzending maken. Daarna hoop ik het terug te kunnen luisteren, tenminste als ik het kan opslaan op mijn Macbook, zo niet, dan ga ik achter een SD adapter aan, zodat ik die dan kan aansluiten via de USB poort van mijn Macbook.

 

Zo’n telefoontje met Ricardo heeft me opeens heel veel mogelijkheden gegeven. Ik krijg nu echt wel het idee dat ik jullie op 7 mei mijn aller eerste radioprogramma kan laten horen.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Kraftwerk - The Telephone Call.

Laatst vernieuwd: 10 Apr 2021 om 21:20

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!