Oog voor Omgeving

De grote stad

De vergaderingen zijn weer volop fysiek bezig. Zo had ik vorige week woensdag al de medewerkersvergadering van RTV Zulthe in het Dorpshuis te Leek en had ik vanmiddag de bestuursvergadering van de Streekproductenmarkt Nienoord. Morgen wordt het een lange dag, want dan heb ik samen met onder andere de voorzitter van de Oogvereniging Regiogroep Groningen een gesprek met Koninklijke Visio en daarna gaan we naar de binnenstad om naar de WEEVA te gaan om ons jaarlijkse Benen op Tafel vergadering te gaan houden.

 

In zo’n Benen op Tafel vergadering gaan we, als kernteam, het hebben over het afgelopen seizoen, wat ons in het komende seizoen te wachten staat en we gaan elkaar beoordelen op ons functioneren. Dit doen we elk jaar en deze vergadering is altijd nuttig. Zo blijft de sfeer goed binnen het kernteam en weten wat we aan elkaar hebben.

 

Morgen ga ik dus sinds 10 maart 2020 weer eens een bus in. Ik heb sinds die tijd nooit meer in een bus gezeten. Het OV was voor de Coronatijd voor mij een vanzelfsprekend vervoersmiddel, maar morgen ga ik het weer eens ervaren hoe het is om in een bus te zitten.

 

Ik ga dan ook weer eens de binnenstad in. De WEEVA zit aan het Zuiderdiep, dus hartje stad. Gelukkig is Groningen een stuk veiliger dan Amsterdam. Dat bleek gisteren maar weer. Het was flink schrikken wat er in die stad gebeurd is. Peter R. de Vries neergeschoten. Hoe idioot kun je zijn om zo’n man neer te schieten. Ach, het heet niet voor niks het wilde westen.

 

Groningen heeft natuurlijk ook wel zijn rare fratsen, maar zo het in Amsterdam gaat, slaat natuurlijk helemaal nergens op. Respect in die stad is maar ver te zoeken vind ik.

 

Ik ga in ieder geval met een goed en vertrouwd gevoel naar de stad morgen. Lekker vergaderen en daarna dineren en borrelen. Ik ga dan wel keurig per taxi weer naar het rustige dorpje Tolbert. Hoe laat het wordt, zie ik dan nog wel. Ik verwacht wel dat ik morgenavond er niet meer aan toe kom om een dagafsluiting te schrijven, vandaar dat ik het nu maar doe. Haha.

 

Hoe toepasselijk mijn dagafsluiting is mag je zelf beoordelen. In ieder geval ben ik blij dat ik niet in Amsterdam, of ergens anders in de Randstad woon. Geef mij maar lekker het mooie, rustige en wijdse provincie Groningen.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Tol Hanse - Big City.

Laatst vernieuwd: 07 Jul 2021 om 23:12

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!