Oog voor Omgeving

De geheimzinnige tuin

Gisteren en vandaag waren 2 dagen met een tuin in de hoofdrol. Gisteren gingen we samen met Una naar Dennenoord in Zuidlaren. Bert Kuiper (BertK) heeft daar een prachtige tuin aangelegd en die wou hij graag aan ons laten zien. BertK heeft ook meegewerkt aan ons voortuinproject en toen had hij het er al over om eens naar zijn project in Zuidlaren te gaan kijken.

 

Una was hier gisteren rond 10u30 en rond 13u00 gingen we dan naar Zuidlaren. Het was meteen super gezellig. Eenmaal aangekomen op het terrein van Dennenoord, was het nog wel even zoeken naar de juiste plek, en door de perfecte navigatiekunsten van Una, vonden we het gelukkig.

 

We werden warm onthaald en eerst elkaar goed bijgepraat en daarna het werk van BertK bekeken. Ik kon er helaas niet veel van zien, maar ik heb toch wel wat plantjes en bomen aangeraakt om te voelen hoe groot de boom is op het terrein. Dat was een beste joekel. BertK was ook met een beekje bezig, alleen of dit nu ook goed werkt, is maar de vraag. Het stroompje moet bovenlangs lopen, maar daarvoor lukte het hem maar niet om dit te realiseren. Nu had hij een idee uitgevoerd en als het goed is moet het nu wel goed gaan. BertK zijn handen zaten wel onder de pur, maar goed, het beekje moet nu goed bovenlangs gaan stromen. We zullen voor hem duimen of het nu ook echt zo gaat werken.

 

Na deze bezichtiging zijn we nog even deels over het grote terrein gelopen om wat rond te kijken en niet lang daarna gingen we eten bij een pizzeria in Zuidlaren zelf. Dat was een groot succes, want de pizza’s waren voortreffelijk en ze waren ook goed warm, laat ik maar zeggen dat ze goed heet waren.

 

Na het eten namen we helaas weer afscheid van Una en BertK bracht ons dan weer naar Tolbert. BertK bleef bij ons overnachten, want hij wilde onze achtertuin ook even flink aanpakken. Rond 9u00 waren de 2 Berten wel beneden en begon BertK alvast met de achtertuin leeg te trekken. Het gras stond ondertussen wel 10 kontjes hoog zeg maar.

 

BertK is wel tot 16u00 bezig geweest, maar het is weer goed begaanbaar in onze achtertuin. Zo’n 3 liter schoonmaakazijn over de bestrating gesprenkeld en daarna even wat patatjes opgehaald uit Leek. Na het eten ging BertK weer naar zijn huis in Winschoten.

 

Het waren 2 topdagen. BertK heeft keihard gewerkt, waarvoor onze hartelijke dank en gisteren was het super leuk met Una als chauffeuse en we hebben een leuke Dennenoord-middag gehad.

 

Gisteren had ik even geen tijd voor de dagafsluiting, maar gelukkig lukt het vanavond dus wel.

 

Nog 1 kleine mededeling. Vergeet morgenmiddag om 12u00 niet naar Radio Duivenstraat te luisteren, want dan kun je weer een nieuwe aflevering beluisteren van Oor voor Omgeving. Kan het toch niet laten om dit nog even te vermelden. Whahahahahaha.

 

De dagafsluiting van vandaag is van Bruce Springsteen, Secret Garden. Het gras stond bij onze achtertuin wel zo hoog, dat het bijna een geheimzinnige tuin was geworden. ;)

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Bruce Springsteen - Secret Garden.

Laatst vernieuwd: 24 Jul 2021 om 19:29

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!